Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért gáz a citromos sör?

Miért gáz a citromos sör?

Figyelt kérdés

Kedvencem a sörökből a Soproni gyümölcsös. Mindegy hogy alkoholos vagy alkoholmentes. Egy húzásra megiszom.az egy dobozzal. És jöhet a következő. Míg egy "normális" sör nekem nem itatja magát, nem is szeretem, számomra nincs olyan jó íze. Egy dobozzal eltart vagyfél óráig mire megiszok, nem veszi a szomjam, és nem is esik olyan jól. Egyet megiszok aztán fél évig eszembe se jut. De ha iszok egy gyümölcsöst már innám a következőt is az annyira jó.

Viszont az alkoholisták meg az emberek nagyrésze kiröhöfik azokat akik citromosat isznak. Megis miért?


2016. jún. 13. 12:46
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
52%

A Tibi atya facebook közösség szólal fel a leghangosabban a "lónyálak" ellen, és mostanra a népszerűségük miatt az álláspontjuk is elterjedt.

A Magyarországon elterjedt ízesített sörök jellemzően 40-50% sörből, és 50-60% üdítőből készülnek. Ha veszel a boltban 2l citromos üdítőt 200 forintért, és 4 üveg sört darabja 200-ért, amit széttöltesz 8 felé, és felöntöd az üdítővel, akkor lesz 8 üveg 125 forintos radlered, amit a boltban szintén 200-ért adnak. Jó üzlet, nem? Az igazi probléma azzal van, hogy egy nem túl jó minőségű italt, egy szintén nem túl jó minőségű cukros (vagy cukorpótlós) löttyel kevernek, és ezt menő italként kezelik egyesek. Szerintem teljesen helyénvaló, hogy kiállnak az emberek ezek után a sima verzió mellett.


Phoney: a rommá erjesztettet szebb szóval csontszáraznak hívjuk, ugyanazt jelenti, de jobban hangzik és nem ferdít. Igen, a nagyfőzdei magyar sörök a Dreher bakot, a Pécsi sört, és a Borsodi bivalyt leszámítva egytől egyig csontszárazak. A magyar egy logikusan gondolkodó nemzet, olcsó sörből a száraz kell neki, olcsó borból meg az édes.

2016. jún. 13. 17:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nincs semmi bajom a gyümölcsös sörökkel, de azt meg kell hagyni, hogy én is inkább rendes sört iszom, pont azért mert szeretem a keserű ízeket. A rendes gyümölcsössel még nincs bajom, amiben 2% körüli alkohol van. Nyáron a 35 fokba jó is az, mert olyankor kb. a 2% üt úgy mint hidegbe egy rendes 5%-os sör. A 0.0%-os radlereknek viszont semmi értelmét nem látom. Az nem sör hanem egy szénsavas limonádé, ha limonádét szeretnék inni veszek cukrot citromot, h szénsavasra akarom akkor dús ásványvizet, bekeverem azt kész, és vagy 2 litert csinálok a fél liter citromos alkoholmentes gösser árából.
2016. jún. 13. 18:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/26 Trevor. ***** válasza:
100%
A citromos sör üdítőitalnak jó, ha alkoholmentes, akkor meg limonádé helyett. Én is szoktam néha Gösser 2%-os citromos sört inni, mert jól esik. De jobban szeretem a rendes sört (Soproni 1895 pl. nagyon finom).
2016. jún. 13. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
11-es Nagyjából egyetértek veled, de szerintem nem becsülendő, hogy kiállnak a "sima" változat mellett, mivel a többségnek a Kőbányai, Ászok, Borsodi, Soproni... stb. nagyüzemi kukoricás hulladékok a "sima" változat, és ezek mellett kiállni nem vall jó ízlésre. Egy sör nagyon sokféle lehet, akár gyümölcsös is, ennek Belgiumban komoly hagyománya van(kriek), de a magyar kézművesek is jönnek fel(szentandrásiak), az igazi határvonal a nagyipari(vagyis pontosabban multis) és a kézműves illetve a független üzemek közt húzódik.
2016. jún. 13. 20:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/26 anonim ***** válasza:
74%
#9 pont hasonló értelmi szinten lehetnek azok is, akik a kérdezőnek beszóltak :)
2016. jún. 13. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/26 Phoney ***** válasza:
100%

ma 17:52

Ez mind szép, csak a magyar csontszáraz koncepció nem arrafelé mutat, hogy a magyar ezt szereti, hanem a minél kispóroltabb szar felé. Először az utolsó gramm alkoholt is kierjesztik a malátából, aztán felvizezik annyira, amennyire ösznépileg még (már) elfogadottnak számít, aztán amikor van egy olyan kispórolt ótvar sör, amin a gríz és az ipari komlókivonat már csak javítani tud, akkor hozzáadják azt is.


A magyar olyan logikusan gondolkodó nemzet, hogy sörből és borból egyaránt megtapsolja a feljavított szart. Sok logikára vall amúgy, hogy 400 forintért megveszi a ragasztószagú édesbort, mikor ugyanannyiért van nembüdös száraz bor, amit magának is édesíthet.

2016. jún. 13. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/26 anonim ***** válasza:

Slayer, én is pont a szentandrási meggyes sört szerettem volna ajánlani, szerintem is baromi finom! (bár én a rendes söröket is nagyon szeretem)


Szerintem a populáris gyümölcsös sörökkel tényleg az a gond, hogy kicsit indokolatlan a sör elnevezésük, mert nem sok közük van hozzá. Inkább sörös üdítőitalok ezek.


Ha van rá lehetőséged Kérdező, mindenképpp kóstold meg a fent ajánlott sört! :)

2016. jún. 14. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, én is szeretem a rendes söröket is, de csakis az igazi söröket, amelyek közül, ha néhányat felsorolnék, senki nem ismerné őket. A multis nagyüzemiek közül, akár gyümölcsös, akár nem, elég keveset neveznék sörnek. :D
2016. jún. 14. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/26 anonim ***** válasza:

#11 vagyok

Phoney, a magyar sörök kispóroltsága abból adódik, hogy Magyarországon nem kell túl sok mindent feltűntetni a sörös üvegen, ami fel van tűntetve az a színe, az alkoholtartalma, és az összetevők listája, ezekből önmagukban nem igazán lehet messze menő következtetéseket levonni a sör minőségéről. Más országokban a sörök balling fokát is kötelező feltűntetni(~szárazanyag tartalom), ez az érték nagyjából arányos az alkoholtartalommal, és sokkal feltűnőbb, ha egy közepes alkoholtartalmú sör alacsony balling fokú azaz kispórolták belőle a gabonát. Magyarországon nagyon pozitív kezdeményezésnek tartom amit a Dreher csinál a Hidegkomlós és a Nyári komlós(summer moment) söröknél, hogy a doboz oldalán tizes skálán pontozzák az íz és illatintenzitást valamint a komlókeserűt.


Slayer1991, a Békésszentandrási sörök közül az ízesítetteket még nem volt merszem megkóstolni, majd mindenképp szánok rájuk időt. A monarchistát és a fekete korsót ismerem és nagyon is szeretem tőlük. A eddigiekhez semmi köze, de egy Beer Company kocsmában ittam először Monarchistát 550 forintért, néztem az árlapon, hogy 450forint mellette a 0,5-ös Staropramen, gondoltam jól van ezek a kocsma árak, boltban hátha megtalálom 400 alatt. Ahoz képest ma bementem a Tesco-ba és az arcom majdnem leszakadt, hogy miközben a Staropramen 209ft addig képesek elkérni egy üveg Monarchistáért 590 forintot, szemetek.

2016. jún. 14. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, igen, sajnos a Monarchista elég drága, ha jó pilsnert vagy imperial pilsnert akarok jó áron, akkor Szlovákiába vagy Csehországba kell mennem, ami már-már vicc kategória. Például a Bernard is fele annyiba kerül a határ túloldalán, mint nálunk. A Fekete is finom, és még az ára is jó, de az már bock, szóval más kategória. :)
2016. jún. 15. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!