Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért gáz a citromos sör?

Miért gáz a citromos sör?

Figyelt kérdés

Kedvencem a sörökből a Soproni gyümölcsös. Mindegy hogy alkoholos vagy alkoholmentes. Egy húzásra megiszom.az egy dobozzal. És jöhet a következő. Míg egy "normális" sör nekem nem itatja magát, nem is szeretem, számomra nincs olyan jó íze. Egy dobozzal eltart vagyfél óráig mire megiszok, nem veszi a szomjam, és nem is esik olyan jól. Egyet megiszok aztán fél évig eszembe se jut. De ha iszok egy gyümölcsöst már innám a következőt is az annyira jó.

Viszont az alkoholisták meg az emberek nagyrésze kiröhöfik azokat akik citromosat isznak. Megis miért?

2016. jún. 13. 12:46
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
64%
Mert sokak szerint az nem sör hanem üdítő inkább. Azokra ne hallgass azok bolondok. Én is ha társasággal megyek többnyire citromost iszok mert én azt szeretem, meg ha olyan helyen járok akkor csapolt búzasört iszok évente kétszer mert nekem az is nagyon bejön. Én alapból nem bírom úgy az alkoholt mint a többiek, meg én nem is szeretek berúgni. Én bulizni azért járok hogy jól érezzem magam, nem leinni magam a sárgaföldig, meg én férfi létemre a nőies italokat is megiszom, pl vodka narancs meg a konyakmeggyet is szeretem, meg egyszer a csoki likört is megittam már. Az erős volt de nem rúgtam be tőle, ha sört iszok 2 felessel már végem van. Engem mondjuk nem néznek le soha ezért, én meg is mondtam hogy nem azért megyek bulizni hogy eligyam az eszem, hanem azért hogy jól érezzem magam, és ez így is van. 1 éve már alkoholmentes citromos sört iszok szigorúan mert inzulin tartalmú gyógyszert és vérnyomáscsökkentőt kell szedjek arra pedig tilos inni, az orvosom csak a vörösbort engedte meg mert szerinte vérszegény vagyok de azt is csak heti egyszer 2 decit fröccsként, vagy nagyon minimális alkohol tartalmút igyak, gyógyszer bevétel után 6 órával. Csak nekem est 6 órára is elővan írva hogy bevegyem a vérnyomás csökkentőm így a bulizásnál már nem fér bele.
2016. jún. 13. 12:54
 2/26 anonim ***** válasza:
64%
Mert az alkoholisták azt hiszik, hogy az a menő, hogy minél magasabb az alkoholszázalék. Nyáron én is a fanyarabb, gyümölcsös söröket szeretem, frissítenek és nem nehezülök el olyan hamar. Ne foglalkozz a hülyékkel, ha ízlik akkor egészségedre.
2016. jún. 13. 12:56
 3/26 anonim ***** válasza:
71%
Amúgy meg egyre divatosabbak a gyümölcsös kézműves sörök.
2016. jún. 13. 12:57
 4/26 anonim ***** válasza:
49%
Mert alacsony az alkoholfoka, és ízben legkevésbé sem hasonlít a "normál" sörre.
2016. jún. 13. 13:13
 5/26 anonim ***** válasza:
59%

A gyümölcsös sör nem gáz, de... hogy a te szavaiddal éljek... a Soproni gyümölcsös söreit inni elég gáz szerintem. Hitvány tömegtermék műízzel. Ha igazi gyümölcsös sört szeretnél, akkor kóstold meg a Szent Andrási Szilvás vagy Meggyes Sört, esetleg egy belga krieket, pl. a Kasteel Rouge-t.

Mellesleg lehet, hogy szereted a "rendes" sört is, csak még sosem kóstoltál igazi sört... legalábbis 99%, hogy így van. Egy sörnek rengetegféle íze lehet, általános tévhit, hogy keserű... sőt egy pilsner és egy IPA sem ugyanúgy keserű.

2016. jún. 13. 13:30
 6/26 anonim ***** válasza:
55%
#4 és neked az a bajod, hogy sör az elnevezése? Vagy semmi mást nem iszol, aminek alacsony az alkoholfoka és nem sörízű?
2016. jún. 13. 13:43
 7/26 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem gáz. Azért találták ki az emberek, mert azt hiszik menő, ha sört isznak és az csicska aki ízesítettet. Én eddig személyesen olyan emberektől hallottam ezt a dumát, aki nyilvánvalóan azt hiszi (soha nem fogom megérteni, hogy miért) attól lesz menő, hogy ő sört iszik vagyis pontosabban alkohol iszik. Lehet, hogy bennem van a hiba, de ez miért is menő? Félreértés ne essék, elég gyakran szoktam inni, szóval nem vetem meg a piát, de attól én nem vagyok menő mert iszok..
2016. jún. 13. 13:47
 8/26 Phoney ***** válasza:
90%

Azért azt sem árt tudni, hogy ami a magyar általában „gyümölcsös sörnek” nevez, az tényleg nem sör, hanem szénsavas üdítő és sör keverékéből áll (a citromost nevezik radlernek, a többi pedig ennek mintájára készül). Vagy „exkluzív” esetben sziruppal ízesített sör (mint amilyen pl. a Soproni Szilva Démon volt). Ettől persze nem gázabb, mint egy ugyanolyan drága szénsavas üdítő, csak egyeseknek vallás az ivás. (Tényleg, baromi nagy szentség ám az ilyen rommá erjesztett grízes szarok tisztasága.)

A valódi gyümölcsös sör viszont nemcsak gyümölcsízű, hanem ténylegesen hozzávalója a gyümölcs, ugyanúgy, mint a komló.

2016. jún. 13. 13:52
 9/26 anonim ***** válasza:
27%
#citrofost a kérdésre válaszoltam. bajod neked van. én nem iszom homársört.
2016. jún. 13. 14:08
 10/26 anonim ***** válasza:
76%
nem gáz, csak tényleg inkább üdítő kategória és nem alkohol, ettől függetlenül semmi baj nincs vele, ha valaki szereti. én csak azokat tartom gáznak, akik úgy csinálnak, mintha valami hű de nagy pia lenne és akkor ők most mennyire alkoholizálnak. mondjuk ez főleg a tinilányokra jellemző. amúgy meg az alkoholisták véleménye kit érdekel? szánnivaló emberi roncsok.
2016. jún. 13. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!