Ballantines whisky megromlott egy év alatt?
Háát, mondjuk tényleg alapból furcsa íze van, nem tudom, mennyire ismeritek ezt a whiskyt. Lehet szeretni is, de sokaknak simán gyógyszerízű. Amikor a „kezdetekben” először kóstoltam (néhány másik blended scotch után), én is azt mondtam rá, hogy mintha nem is whisky lenne.
Megromlani viszont nem tud. Még ahhoz is elég extrém körülmények kellenek, hogy egyáltalán változzon az íze. Mondjuk különböző ételek után tényleg eléggé más tud lenni.
Az olyan erősen szeszes italok, mint a viszki, vodka, tequila, pálinka nem igazán tudnak már elromlani.
Az alkohol legtöbb esetben az erjedési folyamaton túl van, ezért lehet ritkán hallani, hogy "elromlott a sör/bor/pálinka" stb.
Amúgy annak a cuccnak - nem vagyok whisky kedvelő - szerintem alapból rossz íze van, ez zavarhat be. Ha ki volt bontva, valamennyi elpárologhatott az alkohol-tartalmából, ezért tűnhet lágyabbnak, esetleg. De hogy megromlott volna, azt erősen kétlem, azt pedig, hogy valami bajotok legyen tőle, azt főleg.
Jó ivást!
Nana, állj, a ballentines egyáltalán nem rosz, csak sajátos karaktere van. Én nagy whisky kedvelő vagyok, ittam már mindenfélét, nyílván nem a ballentines a csúcsa a whiskeyknek, de az árát megéri!
Meg nem romlott, az biztos, főleg ha úgy tároltad, ahogy leírtad. Ha mondjuk nyáron kirakod a 40 fokba forrni, az biztos nem tesz jót neki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!