









A megecetesedett bor meg a borecet azért két igencsak különböző dolog. (Bár a megecetesedett borból _esetleg_ lehet borecetet készíteni, ha valaki tudja mit is csinál.)
A megecetesedett bornak viszont a legtipikusabb felhasználási módja a lefolyóba öntés, én is ezt javaslom.















Pálinkává lefőzésnek akkor van értelme, ha még jelentős alkoholt tartalmaz! Ez ízre nagyjából megállapítható.
A pálinka kellemetlen mellékíze jelentősen mérsékelhető, ha az első lefőzés után, a finomítás előtt szódabikarbónával közömbösítjük az ecetsav tartalmat.Türelmesen addig kell hozzá adni, amíg csak pezseg.
Ha észteresíted az ecetsavat utána Grignard-reagenssel tudsz előállítani újabb alkoholt, csak az nem primer lesz sajnos.
Frakcionált desztilláció során még el tudod választani mivel az alkohol nem dimer hidrogén kötéseket fog létrehozni, mint az ecetsav.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!