Mivel mindegyikben ugyanaz az alkohol van, és csak a felszívódási sebessége különbözik a különböző italoknál, ezért egyén-, körülmény- és adagolásfüggő, hogy az alkohol kettős idegnyugató hatása milyen szubjektív élménnyel jár.
A különböző italfajták arra szoktak igazán másképp hatni, aki eleve mást vár tőlük.
2016. ápr. 25. 08:59
4/7 anonim válasza:
Igen a felszívódás mértéke is fontos!
Ám Aa sörben más alapanyagok is vannak, amik ezt befolyásolják. Nem csak az alkohol hát bennük. A komló pl. altató, nyugtató, étvágyat gerjesztő; a benne lévő vitaminok szintén étvágyat és izom lazító hatást váltanak ki.
Mindemellett számomra a sör agressziót vált ki és nem nyugtató hatású.
A rövid italt valóban egyszerre és gyorsan hat. Ha azt higítva (koktélként) iszod, más lesz a hátasa.
Van egy mondás, ami sokszor bejön: borban az igazság / sörben a vigaszság / pálinkában az alkohol / csap vízben a baktérium.
2016. ápr. 25. 13:55
5/7 A kérdező kommentje:
Koszi az utso ket valaszoloknak,mentek a zoldek:)
2016. ápr. 25. 16:18
6/7 Phoney válasza:
A rövid igazából nem hat különösebben gyorsan, amíg nem kíséred nagyobb mennyiségű, illetve szénsavas folyadékkal (vagy nem iszol belőle túl sokat X időn belül). A felszívódás egyik fontos tényezője ugyanis, hogy mennyi idő után megy le az ital a gyomorból a belekbe, ahol sokkal gyorsabban szívódik fel. Márpedig a folyadék akkor hagyja el idő előtt a gyomrot, hogyha szénsavas és/vagy nagy mennyiségű lé kerül bele. Pl. ezért is a szénsavas vodka és a tömény+pezsgő az, ami a leghamarabb földhözver, de ezért olyan közkedvelt „munkáskombó” a sör+feles is, ami szintén sokkal gyorsabban hat, mint 2 feles.
2016. ápr. 25. 16:33
7/7 anonim válasza:
Rám a gin tonikkal volt rossz hatással. Bírjam a munkát, naponta ittam 1 liternyi gint, tonikkal és kísértem borral. Egy hét múlva, lebegtek előttem a járművek, elfeküdtek a nagy fák, villanyoszlopok hajladoztak, mint egy nádszál a szélben:)))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!