Az emberek miért hiszik azt, ha alkoholos italt szívószállal isszák akkor előbb megérzik az ital hatását?
Figyelt kérdés
Nincs benne semmi logika.2016. márc. 29. 14:32
1/7 anonim válasza:
Ilyet még nem is hallottam senkitől, csak olyat hogy szeretnek szívószállal inni. Így legalább részegen sem öntik le magukat. :)
2/7 Phoney válasza:
Mert egyszer valaki azt mondta, és az alkohollal kapcsolatban az a szabály, hogy mindent el kell hinni első bemondásra. :)
3/7 anonim válasza:
Nem hiszik. Tudják. Az alkohol nyálkahártyán keresztül is felszívódik, lásd alhoholos tampon esete, ekkor egyből a véráramba jut, a májat megkerülve. A máj nagyrészét lebontaná az alkoholnak. Szívószállal fogyasztva tovább marad a szájüregben,begy kis alkohol fel tud ott szívódni.
4/7 Phoney válasza:
A májat megkerülve... gratulálok, szerinted akkor a megivott alkohol a belekből előbb külön csövön megy a májba, és csak onnan a vérbe? Fogadjunk, hogy soha a büdös életben nem gondoltál még bele, mekkora baromság.
A nyálkakártya pedig nem szita, attól nem fogsz beállni, hogy lassabban iszod, ez már százszor lelőtt mítosz. Ha ez így működne, akkor a falnak lehetne menni egyetlen felestől, csak a szádban kéne tartani 1-2 percig. Hány olyan felnőtt embert ismersz, aki nyálkahártyán át szokott berúgni? Ez csak 14 évesek hülyesége, akik 2 pohár után olyan részegnek érzik magukat, amilyennek csak akarják.
5/7 anonim válasza:
Az elmélet az hogy szívószállal való ivás közben oxigénhiányos állapotba kerül az agy, így hamarabb "beüt".
6/7 anonim válasza:
Én úgy emlékszem hogy csak a sör, pezsgő és egyéb "bubis" italoknál alkalmazott módszer. Ittam már így. Azt nem tudom hogy ennek a hatására e , de mindig ütött a pia.
7/7 anonim válasza:
Na hát ilyet még nem hallottam. Nálunk csak azért szokták szívószállal inni pl a vbk-t, hogy ne színezze el annyira a fogakat, meg a csajok szokták, hogy ne a pohárra kenődjön az összes rúzs a szájukról. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!