Hallottam azt, hogy ha szívószállal iszunk meg egy felest vagy egy üveg sört akkor nagyon kevéstől is nagyon berúghatunk. Ez igaz?
Egy haverom mondta, azt állítja ki is próbálta, és ő 1 felesttől konkretan a földön csúszott, pedig alapból sokat bír inni.
Ha ez igaz, akkor tudna nekem valaki valami magyarázatot adni erre? Hiszen attól, hogy szívószállal isszuk az italt, attól nem jut több alkohol a szervezetünkbe.
a száj nyalkahartyajan elkezd igy szivodni,hamar ut be. és a gyomor nyalkahartyajan megint fel fog szivodni. ha jól tudom
én úgy csinalnam, hogy nem nyeled le egyből, hanem tartod a szadban kicsit.
a haverod tortenete elég kamu, egy felestol nem fog részeg lenni, ha amúgy bírja a piát. de valóban jobban beut ha kis kortyokban iszod.
egyéb trükkök az olcso bebaszashoz:ne egyel előtte, csak valami könnyűt max, de semmiképpen se zsirosat
Az igaz, hogy gyorsabban szívódik fel a nyálkahártyán keresztül, de ez a "gyorsaság" nem érzékelhető test szinten. Ergo, nem igaz.
Úgy van ahogy írtad. A szervezetbe jutott alkohol mennyisége határozza meg, hogy mennyire rúgsz be. A részeg állapot kialakulásának a sebességén lehet változtatni, lásd sör, vagy pálinka. Nyilván a sörtől lassabban rúgsz be.
Egyébként a szívószál már csak azért is baromság, mert attól mert valamit szívószállal iszol, nem tartod több ideig a szádban. Tehát még a nyálkahártya felszívódást sem segíti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!