Tudnátok nekem ajánlani finom, száraz vörösborokat?
Rengeteg olcsó és jo vörös létezik. Hogy csak párat említsek, és itthonit - gangl cabernet Sauvignon 2006, roll Pinot noir, pfneiszl tangó... Ezek 1000-3000 között mozognak es remek borok. De hiába is ajánlunk neked, hisz nem tudjuk milyen ízlésed van.
Szupermarketben, boltban SOHA NEM vásárolunk bort! Legtöbbjük mire a polcokra kerül mar teljesen szet van esve, dugós, ecetes. Nem tárolják rendeltetésszerűen őket!
Olvastam itt mojjotol lukát, na most mojjo azert tisztaban van a borok világával, ezt elismerem. Igazi szakértő. Nagyon jó érzés Luka nevét látni ott sopronból, a taschner túlhypeolt ramatya helyett! :) a felszínes. "borszakértők" pedig egybol taschner urat vágják oda. Azontúl hogy drágán árul sokszor koccintós szintet el nem érő borokat, én ismerem személyesen, és egy visszataszító alak, ráadásul Mindennek lehet mondani, csak borszeretőnek nem. Tipikusan profitorientált a Taschner ház, akár be is szállhatnának a koccintós üzletbe... :)
De az a Luka cabernet... Na az emberek, vitt nálam mindent! Még a 30 ezres kategóriából is lesepert nálam egy két nagy nevet, a maga 6ezer forintos árfekvésével. Ezenkívül is nagyon jó borai vannak. Bátran ajánlom mindenkinek, jóval előbb mint taschnert. Pfneiszl testvéreknek is vannak jó próbálkozásaik itt Sopronban, például az újra együtt cuveé aminek külön története van (érdemes utána nézni miért ez a bor neve), engem le vett a lábamról. 2500 forint... :) miről beszélünk? Az ár semmit nem számít kedves Kérdező, 500 forintért is kaphatsz nagyon nagyon jó bort, és 60 ezerért is kaphatsz mármár moslékot. ( volt rá példa sajnos, szerencsére nem én ütöttem meg a bokám ). Inkább mindig kérdezz olyat, aki ért hozzá. Persze minden ízlés szubjektív, de azert 8 ezerért gondolom nem akarsz egyértelműen kénizű bort kortyolgatni (khmmm, taschner ..)
szaszaa11: köszi! :) Úgy látom, jó ízlésed van a borokhoz :)
Luka Enikő borait én kifejezettem nagyon szeretem. És ő azon nagyon (!) kevés termelő egyike, aki Cabernet sauvignon-t és Pinot noir-t is tud értékelhető minőségbe lerakni az asztalra. Magyarországon általában egyik sem szokott menni, nemhogy mindkettő egyszerre. Talán még Ruppert Ákost tudnám említeni, akinek ez sikerült.
Sopronból még Ráspit szokás emlegetni, ha minőségre vágyik valaki, de én ilyen-olyan okokból az ő borait kerülöm.
Köszi nektek , ezek igen értékes hozzászólások .
Lesz miből válogatnom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!