Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kacsacombot hogy érdemes...

A kacsacombot hogy érdemes elkészíteni hogy finom legyen de ne száraz?

Figyelt kérdés

2015. aug. 17. 10:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
51%

Egy nappal a sütés előtt be kell pácolni.

1.lépés: Veszünk egy fagyasztó zacskót, majd belepakolásszuk a combokat.

2.lépés: A combokra sót szórunk, jó alaposan meglocsoljuk citromlével, és fokhagyma gerezdeket pakolunk rá. Mielőtt összeráznánk a combokat, még egy kis olívaolajjal is meg kell öntözni a kacsát.

3.lépés: Miután lezártuk a zacskót, jó alaposan "összegyurmásszuk".

4.lépés: Hűtőbe tesszük, és egy napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

5.lépés: Tepsibe pakoljuk a húst, 1-2 fokhagyma fejet félbe vágunk, és héjastól a kacsa mellé tesszük. Így sütjük meg.

Mindig bőrrel lefelé kezdjük a sütést.

A sült fokhagyma nagyon jól passzol a combok mellé.

Jó étvágyat hozzá!

Ui.: Köret gyanánt krumplipürével és párolt lilakáposztával maga a megtestesült mennyország.

2015. aug. 17. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen esetleg mennyiségeket tudnál írni mondjuk hogy mennyi citromlevet használjak meg mennyi időre hány fokos milyen funkcióval kell sütni a sütőben? előre is köszönöm
2015. aug. 17. 12:36
 3/12 anonim ***** válasza:
77%
Kb. 180' sütőben szoktam sütni, 35-40 percig. Attol fugg, milyen a kacsa húsa. A bőrét pedig a vegen grill fokozaton szoktam picit megpiritani. A citromlé es a tobbi hozzávalót ugy add hozza, amilyen mértékben szeretnéd érezni. Ahogy szereted.:-)
2015. aug. 17. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 A kérdező kommentje:
értem és sütés közben meg kell fordítani a húst?
2015. aug. 17. 16:20
 5/12 anonim ***** válasza:
86%
A kacsához nem illik a citrom.. nem vitatkozni szeretnék.. A kacsa combot pedig csak lassú sütéssel sütöm. Én soha nem a combot ízesítem túl. Nálunk mindig a köret a dominánsabb: medvehagymás dödölle vagy csak sima hagymás tört burgonya. Párolt káposztával, amibe én körtét teszek. A kacsacombot sütés előtti napon sózom, borsozom.(puhítja a húst, a tepsit vékonyan kikenem libazsírral. A combokat beleteszem. Lefedem és 160C-on kezdem el sütni: Az állat korától is függ, hogy mennyi ideig kell sütni. 160C-on alacsony hőfokkal lassú sütésel sütöm 3-5 órán át. Időnként megnézem, hogy mennyi zsírt engedett ki és azt leöntöm. Ha így sütöd, belül párolódik a hús és nem lesz száraz. Amikor megpuhult a hús akkor. Leveszem a fóliát és a libazsírral locsolgatva a sütőt magasabb hőfokra véve pirosra sütöm
2015. aug. 17. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
63%
Akkor utolso próbáld ki! Vagy tapasztalatból mondod?!
2015. aug. 17. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2015. aug. 17. 17:20
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az 5-ös válaszoló írja, úgy nagyon finom! A belseje puha, a külseje ropogós és semmi nem nyomja el a kacsahús ízét (amit szerintem kár is).
2015. aug. 17. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
konfitálással
2015. aug. 17. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Agyagban sütve.
2015. aug. 18. 16:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!