A kacsacombot hogy érdemes elkészíteni hogy finom legyen de ne száraz?
Egy nappal a sütés előtt be kell pácolni.
1.lépés: Veszünk egy fagyasztó zacskót, majd belepakolásszuk a combokat.
2.lépés: A combokra sót szórunk, jó alaposan meglocsoljuk citromlével, és fokhagyma gerezdeket pakolunk rá. Mielőtt összeráznánk a combokat, még egy kis olívaolajjal is meg kell öntözni a kacsát.
3.lépés: Miután lezártuk a zacskót, jó alaposan "összegyurmásszuk".
4.lépés: Hűtőbe tesszük, és egy napig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
5.lépés: Tepsibe pakoljuk a húst, 1-2 fokhagyma fejet félbe vágunk, és héjastól a kacsa mellé tesszük. Így sütjük meg.
Mindig bőrrel lefelé kezdjük a sütést.
A sült fokhagyma nagyon jól passzol a combok mellé.
Jó étvágyat hozzá!
Ui.: Köret gyanánt krumplipürével és párolt lilakáposztával maga a megtestesült mennyország.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!