Pálinkás hordó előkészítése?
Igazuk is van, meg nem is. Egyrészt vannak borok, borstílusok, amiknél egyáltalán nem jó, ha a hordó íze bármilyen szinten is megjelenik a borban - de manapság ezek a fajta borok amúgy sem látnak hordót, tipikusan kóracél tartályokban erjednek és érlelődnek. Vannak borstílusok, ahol viszont jó, ha jelen van a hordó az ízben is - fontos azonban, hogy soha ne üljön rá a borra, soha ne uralkodjon el a hordó íze. A jól megválasztott hordó gazdagítja a bor ízképét - a legtöbb igazán jó bor ízében bizony ott van a hordó lenyomata. Az viszont igen nehéz dolog, hogy az ember úgy válasszom hordót, hogy ne legyen se túl kevés, se túl sok az adott borhoz.
Lényeg a lényeg: a borokat bőven nem csak a mikrooxidáció miatt hordózzák, hanem azért is, hogy megfelelő mértékben, de a hordó ízének lenyomata érződjön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!