Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tényleg létezik kék és lila...

Tényleg létezik kék és lila abszint?

Figyelt kérdés
Olvastam ezen az oldalon, hogy van kék és lila is. De én eddig csak a feketét, zöldet és a pirosat ismertem. Nem is láttam még soha kéket, vagy lilát.
2010. ápr. 2. 17:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Én még eddig csak kéket ittam, szóval biztosan létezik :)
2010. ápr. 2. 17:54
 2/11 anonim válasza:
100%
Színezékkel bármi elérhető.
2010. ápr. 2. 18:01
 3/11 anonim ***** válasza:
kéket ittam valahol a blaha környékén. hogy pontosan melyik kocsmában azt már nem tudom XD
2010. ápr. 2. 18:13
 4/11 anonim ***** válasza:

igen.

létezik színtelen, piros, sárga, zöld, kék, lila, és fekete is.

legalábbis én ezekről tudok.

sőt, zöldből a teszkóban már láttam Cannabis-osat is :D (ha nem hinné valaki, képet is tudok mutatni :D)

2010. ápr. 2. 18:14
 5/11 A kérdező kommentje:
én elhiszem, de szeretnék képet és kóstolót kérni:DxD
2010. ápr. 2. 19:14
 6/11 anonim ***** válasza:

Kóstolót sajna nem tudok küldeni, mert már elfogyott a cucc ;P

de itt a cannabis-os:

[link]

és bónuszként itt a sárga, mangós is:

[link]

:D

2010. ápr. 3. 08:17
 7/11 anonim ***** válasza:

Kéket ittam már, de lilát meg láttam már.

Amugy meg absinthe nem abszint. És ne mond, hogy siettél.-.-

2010. ápr. 3. 13:01
 8/11 Phoney ***** válasza:

(Én is szeretem Absinthe-nak írni, de a helyesírása országfüggően alakult ki. Franciául absinthe, spanyolul absenta, a cseheknél (asszem) absinth, magyarul pedig igenis abszint. Az "abszint" kifejezés nem az itallal terjedt el, hanem az ürömfű kapcsán már sokkal régebben.)

[link] -- a rodniks-paletta, a kérdezőnek :P

2010. ápr. 3. 13:34
 9/11 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 13:01-as vagyok.

Oké elhiszem neked, de az üvegre is így van irva. Nem értem én 1 magyarnál sem láttam így írni, hogy abszint.Ez nem magyarosan van, hogy abszint hanem parasztosan.(én is falusi vagyok.)

2010. ápr. 3. 21:09
 10/11 Phoney ***** válasza:

Nézd, ennek az italnak ez magyar elnevezése, hivatalosan is. Ajánlom figyelmedbe bármelyik szótárat. (kezdésnek [link] ) Egyébként sem értem, egy görög szót miért kellene francián keresztül átvenni, hogy ne nézzenek parasztnak;)

Üvegen természetesen soha nem fogod látni, mivel még ha volna is Magyarországon abszintgyártás, akkor se így írnák rá (marketing).

A spanyolok pl ráírják, hogy absenta, tessék: [link]

Lila abszint: ez is megvan végre:D Minőségi, igazi (bár nem hagyományos) és lila.

[link]

2010. ápr. 4. 07:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!