Tényleg létezik kék és lila abszint?
igen.
létezik színtelen, piros, sárga, zöld, kék, lila, és fekete is.
legalábbis én ezekről tudok.
sőt, zöldből a teszkóban már láttam Cannabis-osat is :D (ha nem hinné valaki, képet is tudok mutatni :D)
Kéket ittam már, de lilát meg láttam már.
Amugy meg absinthe nem abszint. És ne mond, hogy siettél.-.-
(Én is szeretem Absinthe-nak írni, de a helyesírása országfüggően alakult ki. Franciául absinthe, spanyolul absenta, a cseheknél (asszem) absinth, magyarul pedig igenis abszint. Az "abszint" kifejezés nem az itallal terjedt el, hanem az ürömfű kapcsán már sokkal régebben.)
[link] -- a rodniks-paletta, a kérdezőnek :P
A válasz megírásának időpontja: ma 13:01-as vagyok.
Oké elhiszem neked, de az üvegre is így van irva. Nem értem én 1 magyarnál sem láttam így írni, hogy abszint.Ez nem magyarosan van, hogy abszint hanem parasztosan.(én is falusi vagyok.)
Nézd, ennek az italnak ez magyar elnevezése, hivatalosan is. Ajánlom figyelmedbe bármelyik szótárat. (kezdésnek [link] ) Egyébként sem értem, egy görög szót miért kellene francián keresztül átvenni, hogy ne nézzenek parasztnak;)
Üvegen természetesen soha nem fogod látni, mivel még ha volna is Magyarországon abszintgyártás, akkor se így írnák rá (marketing).
A spanyolok pl ráírják, hogy absenta, tessék: [link]
Lila abszint: ez is megvan végre:D Minőségi, igazi (bár nem hagyományos) és lila.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!