Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Tényleg létezik kék abszint?

Tényleg létezik kék abszint?

Figyelt kérdés
Egyik srác mesélte, hogy vettek a Tescóba 0,7l-eset 5000ft-ért (ez nem olcsó egy abszintért? mármint egy szórakozó helyen 2szer annyiba kerül, mint más) és megittak fejenként 3at, rá pár üveg sört és semmi bajuk sem volt. Na, most nem akarok kötekedni, de én a srácnál jobban bírom a piát, ittam egy vörös abszintot, rá még egy kis ezt-azt, és úgy bekészültem, hogy durva. De a srác viszont nem szokott ilyenben lódítani. Szóval azt akarom megkérdezni, h nekem ez a sztori vhol sántít, de nem tudom, hol. Nektek mi a véleményetek, lehet igaz?
2009. szept. 11. 07:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kék abszint létezik, bár én itthon még nem láttam, csak feketét és vöröset. A kérdésed második eléhez nem tudok hozzászólni, de kissé kamunmak tűnik, mivel színtől függetlenül 60%-tól kezdődik az alkoholtartalmuk (de inkább magasabb) és elég nagyot tud ütni, főleg sörrel keverve. Lehet, hogy valami tesco gazdaságos 'abszinthnak látszó italt' vettek csak.
2009. szept. 11. 08:42
 2/11 anonim válasza:

Létezik, kék ételfesték adagolásával.

"megittak fejenként 3at"

3 mit? Ha 3 ilyen üveggel, akkor nyilván minden kortyot kiokádtak, mert 1,5 liter etanol elfogyasztása nem túlélhető. Ha 3 féldecis pohárral, akkor az olyan, mintha 5 vodkát ittak volna. Az nem olyan sok, főleg, ha egész éjszaka ittak.

2009. szept. 11. 08:43
 3/11 anonim ***** válasza:
Létezik kék abszint, legalábbis tesóm vett pár éve... vagy, ha nem is kék, de olyan türkizes. Asszem, ő is tesco-ban vette, ha jól emlékszem.
2009. szept. 11. 09:12
 4/11 anonim ***** válasza:

Szia!

én úgy tudom fekete vörös és zöld abszint létezik. Zöldet már ittam, de elég is volt belőle. :)

2009. szept. 11. 09:26
 5/11 anonim ***** válasza:
Igen létezik kék.Piros,fekete,zöld is van. Sőt mangos is van ami narancssárga meg megyges is,na meg cannabisos
2009. szept. 11. 15:26
 6/11 anonim ***** válasza:

a 9:12-essel egyetértek, nem kék hanem inkább zöldes színű van

mi ha megyünk bulizni előtte mindig zöld abszintot veszünk a tescoban (négyezer x forint) hárman szoktunk egy üveggel meginni, néha karamellizálva, néha csak úgy simán üdítővel kisérve

szerintem finom

2009. szept. 12. 10:11
 7/11 Phoney ***** válasza:

Ma mindenféle színű "abszint" létezik (az élelmiszerszínezék mindent tud:D), de az "igaziból" is létezik piros és kék is, virágokkal szokták megoldani.

A klasszikus absinthe gyönyörű smaragdzöld.

/A tescoban tényleg lehet kapni 0,7 literes zöldeskék taknyot "Absinth" néven:) 70 fokos./

2010. jan. 28. 12:52
 8/11 anonim ***** válasza:

Igen, van és nem is tudom melyik a pocsékabb a piros vagy a türkiz...

Ugyanmár. Attól hogy "izgalmas" színe van még nem lesz jó pia. Ezeknek a neon löttyöknek olyan az íze mint az ablakmosóé. Mint az előttem szóló is mondta, az igazi abszint tompa mohazöld és ánizs íze van.

Az alkohol luxuscikk tessék belőle jót venni vagy semmilyet.

2010. márc. 6. 12:29
 9/11 Phoney ***** válasza:

Nem létezik kék abszint.

Ha egy kék italt abszintnak címkéznek, akkor az pancsolt vodka. Akár a narancslevet is lehetne abszintnak címkézni, az sem tilos.

2010. okt. 7. 23:00
 10/11 anonim válasza:
[link] tessék kék abszint... létezik....
2010. nov. 6. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!