Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ettől alkoholistának számítok?

Ettől alkoholistának számítok?

Figyelt kérdés

Én eddig azt hittem, hogy az alkoholizmus azt jelenti, ha valakinek elvonasi tünetei vannak, ha pár napig nem iszik, vagy képes egyedül is inni otthon, bármiféle alkalom nelkül vagy ha otthon van egy üveg borocskája és folyton szemezik vele, de végül nem bìrja és megissza... és ájulásig vagy addig iszik amig el nem fogy...

De...

Mindenhol az jön velem szembe mostanában, hogy már az is alkesz, aki minden héten bulizik ÉS iszik, és ha 2 hét múlvára be van mondjuk tervezve egy buli, akkor nagyon várja h végre ihasson és elengedje magát.

Én soha nem iszok egyedül itthon, pedig van egy csomó alkohol, nem is kivánom. Akkor iszok, ha a barátnőim/ barátaim hívnak és igen, ilyenkor várom, h végre lazuljak. Régebbeb volt, h képszakadásig ittam, de rájöttem h ez nagyon gáz és azóta csak annyit, amennyitől már részeg leszek, de nem kontrollálatlan. Sok barátom van, tehát heti 1-2x biztosan van vmi alkoholos program.

De ha 1 hónapig semmi, akkor sem remegek és nyúlok a piáért.

Az alkohol nem csak onnantól számít bajnak, ha már hatással van ( negatívan) az életedre...? De én nem érzem, hogy úgy lenne.

2016. febr. 10. 00:32
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
És szerintetek ilyen életmód mellett (heti 1-2 iszogatás barátokkal) alkoholistává válhatok? Vagy ez hogyan tud kialakulni? Már az egyetem első évétől ennyit járunk bulizni (tehát 4,5 éve)... de volt, hogy kimaradt mjuk 1 hónap, mikor sehova nem mentem, és nem hianyzott. Tehát esetemben azért van félnivalóm vajon?
2016. febr. 11. 14:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!