Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Hubertus, a Jéger, és az...

A Hubertus, a Jéger, és az Unikum tényleg kommersz szeszes italok?

Figyelt kérdés

Azt hallottam valakitől, hogy a Hubertus kb. ugyanaz a minőség mint a kommersz tömények, csak tele van cukorral és szép az üvege. De minőségre nem sokban különbözik a no-name barackoktól, szilváktól. És hogy ugyanez igaz a Fütyülősre is, meg azokra amiket fent felsoroltam.


Ez tényleg így van? Valami olyasmit mondott, hogy azért van ez, mert a benne lévő alkohol nem erjesztésből vagy desztillálásból származik, vagy ilyesmi. (Nem vagyok szakértő a témában.).


2016. jan. 19. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

A Yager és az Unicom miért lenne kommersz?

Jó minőségi szeszes italok tudtommal.

2016. jan. 19. 19:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
"Valami olyasmit mondott, hogy azért van ez, mert a benne lévő alkohol nem erjesztésből vagy desztillálásból származik, vagy ilyesmi. (Nem vagyok szakértő a témában.)." Nyugi! Ö még annyira sem szakértö mint te csak tudálékos!!!! Egyébként tényleg nem csucsminöségek.
2016. jan. 19. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Hubertusról én is azt hallottam, hogy régebben sokkal

jobb volt mint manapság, de Jagert meg az Unicumot semmiképp nem nevezném kommersznek.

2016. jan. 19. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 Phoney ***** válasza:
100%

A Hubertus tényleg nem *sokban* különbözik, de arra is csúsztatás volna azt mondani, hogy ugyanaz a szint, mint a gyümölcsös kommersz.


A kommersz szeszesital mesterséges ÉS nagyon olcsó aromával ízesített finomszesz. Az aroma általában természetazonos (olyan anyagokat tartalmaz, amik megtalálhatók a valódi pálinkában is), de nagyon kevés fajta vegyületből áll, ezért műíze van.


A Hubertus ugyanúgy készül, mint a kommersz, de nem mesterséges aromával, hanem természetes (habár szintén nagyon olcsó) növénykivonatokkal ízesítik. Ettől ugyan még egyáltalán nem lesz jó, de legalább természetesnek hat az íze. Az igaz, hogy régen egy 40%-os, minőségi (nem kivonatokból összekutyult) likőr volt, amit fokozatosan butítottak le a mai szintjére, és valóban túlzás hozzá ez a formaüveg, de hát a célközönség nyilván igényli. Az italpiacra is igaz, hogy kettőn áll a vásár...


Az Unicum és Jäger közvetlenül fűszerekből készül, lepárolt és lepárlatlan ázatokból, nem pedig előregyártott kivonatokból. Most hogy finomszeszből vannak, hát ez a likőr lényege... hogy az „üres” szeszt édesítik és ízesítik. A drága Bénédictine és Chartreuse is abból készül. A likőrök többsége minőségtől függetlenül finomszeszből készül. Persze más szeszt is lehet cukrozni és ízesíteni, de ez még prémium árkategóriában is a ritkábbik eset.


A Fütyülős egy külön állatfajta, az kb. negyedrész pálinka és háromnegyedrész aromás finomszesz keveréke (legalábbis az eredeti széria), de abban sem ugyanolyan aromát használnak, mint a kommersz barackban. Igaz, hogy lényegében egy pálinkával kevert kommersz, de az a sok finnyás fiatal, aki fütyülőst vedel a diszkóban, nem inná meg a bakterbandi barackot... a pálinka persze csak állagjavítónak van benne, az ízét külön nem érezni. A célközönséget is azok alkotják, akik nem szeretik a pálinkát.


Az emberi fogyasztásra készült finomszesz kötelezően erjesztésből és lepárlásból származik, egyrészt mert egyébként is az a legolcsóbb (répamelaszból, kukoricából), másrészt pedig a más módon készült etanol szennyeződései potenciálisan veszélyesebbek, így azoknál sokkal nagyobb gond volna a tisztaság.

2016. jan. 19. 20:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A Fütyülőshöz annyit még hozzáfűznék hogy amit Phoney mondott az (már) csak a Fütyülős barackra vonatkozik, az összes többi, köztük a mézes barack is egy egyszerű vodka alapú kommersz lett ma már.
2016. jan. 19. 22:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
19%
f*znak iszol, ettől vagy kemény?
2016. jan. 29. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen. Szerintem inni menő dolog. Kúl. Ettől érzem magam nagyfiúnak.


XDDD

2016. febr. 27. 22:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!