Mi a velemenyetek az alabbi palinka manufakturakrol?
Bolyhos: seíze-sebűze pálinkák gyümölcsággyal feldobva. Hallottam már olyat a szakmából, hogy ők is egyhangúlag őket tartják a nevesebbek közt „a” gagyinak. (Állítólag lesznek jó pálinkáik is, legalábbis mutatóba már főztek ilyet.)
Békési: a Disznótoros széria igen cudar, a Békési Manufakúra széria középkategóriás a prémium árához képest gyenge). A Békési Prémium szériából nem kóstoltam, de ezek után ár/érték arányban abban sem bíznék.
(A másik hármat nem ismerem.)
Ismeretlenek közül pl. a Sáppusztai jó, bár klasszikusabb stílusban főz, ezért a hagyományosan nem karakteres gyümölcsök (alma, szőlő) náluk nem túl ízesek. A barack nagyon jó, a szilva ugyan náluk is a ma divatos édes illatú, de visz bele egy harapósabb kanyart.
A Schiszler szintén jó volt eddig (szilva, barack). Ez az Agárdihoz (sőt, inkább a Mártonhoz) hasonló, igen visszafogott pálinka, de ami íz van benne, az nagyon finom.
Viszont a legjobb gyümölcspárlat, amit eddig magyar kereskedelemben vettem, az a Jelinek 10 éves Gold Slivovitz volt, ez klasszikus kisüsti stílusú szilva. (Valszeg csak a pesti Bohemia sörszalonban lehet itthon kapni.) A Vom Fass-ban a francia (?) „öreg körtepárlat” is igen jó, bár inkább csak 1-2 decit érdemes kiméretni, a literárak ott nagyon drágára jönnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!