Miért mindenki olcsó, rossz minőségű piát vesz?
17: A sörnek jobb a marketingje.
Amúgy a kedvencem az, mikor így ünnepek tájékán, jól öltözött, láthatóan nem csóró emberek tanakodnak a hiperek boros polcainál, hogy akkor most édes vörös, vagy félédes vörös legyen, és aztán elvesznek a legalsó poncról egy 600 Ft-os bort...
19: Igen ez igaz, 100 emberből 99 azért iszik, hogy berúgjon.
És, ha egy tininek van mondjuk 5000 Ft-ja piára, akkor ezer százalék, hogy nem egy 5000 Ft-os prémium csúcsbort fog venni, hanem vesz egy üveg Johhny Walkert vagy Jägert, vagy méginkább vesz 2 üveg szar vodkát...
Sörnek nem csak a marketingje jobb, hanem az előállítása is költségkímélőbb.
Én már ott tartok, hogy inkább elmegyek egy kézműves, vagy egy cseh / belga sörözőbe és 1000-3000 forintból jól érzem magam. Nincs rizikó, hogy rosszul leszek. Nincs rizikó, hogy nem fog ízleni. Amikor ilyen árkategóriában veszek bort, az legtöbbször nem jön össze. Most volt Lidl-ben 3000ért 3 díjnyertes francia - az mocsok jó volt. De tényleg. A fehér is és a vörösek is. De az nagyker ár alatt volt.
Nehéz olyat venni, amit nem ismersz és nem sajnálod rá kidobni a pénzt. Sörnél ez nincs így, mert olcsóbb és kevés hulladék van.
Gondolom, nem fontos számukra a minőség... Nos, én csóró vagyok, én egyszerűen azt veszem, amit meg tudok fizetni és főleg meg tudok inni. Nem vagyok borínyenc, nekem egy 1000 forintos is jó, 300-ért nem vennék bort, inkább iszom vizet.
Töményre most nincs pénzem s kissé hiányérzetem van (évi párszor szoktam inni egy felest itthon :)), de végülis nem szükséges a létezésemhez a sejtméreg s ha mégis, van itthon Stroh80 rum :D Bár az konyhai alapanyag, azt még én se tudom meginni, finom, csak erős :) Az az egyetlen ital, amit keverek, a többit tisztán. Van itthon 2 deci tokaji aszú, azt kell beosztanom a következő hónapokra, nem lesz nehéz, mivel az étrendem miatt egy feles is sok belőle.
Glenlivet alatt nem iszom whiskyt, úgyhogy most pár éve nem iszom whiskyt, ez van. Mivel még ritkán sem telik rá (elvben vehetnék, de elvenné mástól a pénzt, olyantól, ami fontosabb).
Szóval csórón is megoldható, max. ritkán iszik az ember vagy ha konkrétan nyomorog, akkor iszik vizet. Az se rossz dolog, örülök, hogy nem sivatagban lakom szegényen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!