Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért mindenki olcsó, rossz...

Miért mindenki olcsó, rossz minőségű piát vesz?

Figyelt kérdés
Jó nem mindenki de a többség. Ismerősi körben, ahol több korosztály is megfordul tapasztalom, hogy még a ritkábban ivók se a minőségre mennek. Megveszik az alsópolcos dankó, la fiesta kategóriás borokat, ami rossz, és még a másnap is kegyetlen. Ahelyett, hogy elmennének egy termelőhöz és vennének kicsit többért jobbat, vagy ha már boltban akkor 800-1000 forint körül jót. Pálinkából sem az a lényeg, hogy finom élvezhető legyen, hanem sok, olcsó és erős. Akik meg háznál főzik sokszor rosszabbak is. Telerakják cukorral a cefrét, hogy sok pálinka legyen, beledobják a rohadt gyümölcsöt is, aztán lesz egy borzalmas pálinka de legalább sok, meg 52 fokos.
2015. dec. 28. 20:56
1 2 3
 11/29 Mojjo ***** válasza:
73%
Az utolsó hozzászólásból is láthatod, hazánkban nincd az alkoholnak kultúrája. Igen, az alkoholos italoknak sajnos megvan a jól ismert élettani hatása, ez van előtérben. Bárki, aki felismeri, hogy egy részüknek gasztronómiai értéke van, sznobnak van titulálva. Ez elég jellegzetes kórkép, ami igen sok embert érint. Így pedig pokoli nehéz bármi kultúrát kialakítani. Szerencsére azért van egy szélesedő, döntően középosztálybeli, értelmiségi fiatalokból álló réteg, akik nem csak a berúgás eszközének látják az alkoholos italokat, és túl tudnak ezen látni, észrevéve az amúgy sokszor elképesztő magas kulináris értékég ezeknek az italoknak. Szégyen, hogy nekik kell primitívenn társaik lenézésével megküzdeni, de egyelőre ez van. Talán lassan terjed az alkohol kultúrája, és elfogadottabb is lesz - egyelőre úgy látom lassan, de erre haladunk. Meglátjuk mi lesz 20-30 év múlva. Előbbre nem taksálnék nagy változásokat, baromi lassú a folyamat.
2015. dec. 28. 22:30
 12/29 Mojjo ***** válasza:
67%

primitíven = primitívenn

Utálok telefonról írni, sorry...

2015. dec. 28. 22:32
 13/29 Mojjo ***** válasza:
66%
És most sem sikerült leírnom, ráadásul az egyenlőség egyik oldalát sem, feladom :D Értse mindenki értelemszerint az elírásaimat.
2015. dec. 28. 22:33
 14/29 anonim ***** válasza:
78%

1. Nincs pénze

2. Lenne pénze, de fukar, és azt hajtogatja, hogy "nem jobb a drága"

3. Igénytelen (fiatalabb, tizenéves korosztály elsősorban általában így kezdi, aztán vagy fejlődik valamerre, vagy nem).

4. Mindegy, mert csak be akar rúgni, nem élvezni az ízét.

2015. dec. 28. 22:35
 15/29 anonim ***** válasza:
50%

több ezer forint egy 1 üvegért akor is túlzás ha ritkán veszed

nem véletlen hogy az olyan beképzelt bunkok mint ákos nagyban előadja menyire ért a borokhoz mert ez mutatja menyi pénz örökölt apucitól

2015. dec. 28. 22:50
 16/29 anonim ***** válasza:
72%
Mert sok a városi csóró (köztük én is :D). :D És ők arra mennek hogy sok pia legyen kevés pénzért.
2015. dec. 28. 22:52
 17/29 A kérdező kommentje:

Én értem, hogy nem mindenkinek van pénzre minőségre. De aki ritkán iszik és pénze is van, annak nem mindegy, hogy évente (számoljunk 10 borral mint fogyasztás) 3 vagy 10 ezer forintot költ? Vehetne minden borból csúcsminőséget, de nem megveszi az alsópolcos cukrozott vörösbort. Azt pedig végképp nem értem aki maga főzi a pálinkát, saját fogyasztásra és arra megy, hogy 5 literrel több legyen ezért telerakja cukorral ahelyett, hogy arra menne, hogy finom is legyen. Tudom, hogy az embereknek döntő többségben nincs pénze 5000 forintos borra, de azért egy elfogadható minimum kellene szerintem. Talán a sörnél látom, hogy többen megveszik a minőséget bár lehet csak azért, mert nincs akkora árkülönbség az alsó és középkategória között.

Kultúráját pedig én sem látom sajnos. Fiatal vagyok még és látom, hogy sokan megveszik a kommersz vodkát, összeöntik üdítővel azt be lehet rúgni. Az olcsó whiskey-hez, hozzáöntik az olcsó kólát, hogy iható legyen.

2015. dec. 28. 23:03
 18/29 Mojjo ***** válasza:
90%

A saját fogyasztásra szánt, házilag előállított szutyok (iszonyat, hibás háziborok és pálinkák tömegei) egyértelműen a hozzá nem értésből, tudatlanságból fakad. Nem olyan egyszerű bort készíteni, vagy pálinkát főzni, de az emberek sokszor gondolják azt, hogy igenis értenek dolgokhoz, amikhez valójában nagyon nem. Így úgy érzik, persze, nekik is menni fog a pálinka, a bor: rohadó gyümölcs, kristálycukor, élesztő, na, megy ez. Persze, megy... az eredmény pedig az esetek döntő többségében valami borzalom. (Ehhez jön az a romantikus tévképzet, hogy az igazi bor/pálinka a házi. Amit igen-igen sokan hisznek. A tudatlan, boldog romantika...)

Aki pedig meg tudná venni az iható minőséget (nem a csúcsot, csak egy értelmes, már jó minőséget), mégsem teszi: többnyire az is tudatlanság. Alkohol-alkohol. Mondom, nincs Magyarországon kultúrája.

Amúgy elég itt a GYK-n körbenézni. Ha valaki megkérdezi, mennyi piától hohy rúghat be, vagy hogy hányhatja össze magát egyből jön kismillió válasz, mindenki szakért. Amint akár csak kicsit hozzáértést, rálátást kívánó kérdést tesz fel valaki, hatalmas kuss van, hirtelen eltűnik a sok szakértő. Már nekem ciki...

De egyébként nem csak az alkoholos italokkal állunk így, Magyarországon egyelőre az egész gaszgrokultúra igen alacsony szinten van. De úgy látom, van remény. Igazi szégyen viszont, hogy nem csak értetlenséggel, de konkrét lenézéssel is meg kell küzdenie annak, aki ebben a kultúrkörben tenni akar valamit, vagy akár csak tetszik neki ez a kultúra.

2015. dec. 28. 23:33
 19/29 anonim ***** válasza:
48%

Magyarországon évszázadok óta nagy kultúrája van a boroknak és a pálinkáknak főleg, de ez nem azért alakult ki, mert már akkoriban olyan kifinomult alkoholszakértők voltak, hanem mert már évszázadokkal ezelőtt is durván alkoholista nép voltunk. Tehát maga a nemes kultúra abból a mértéktelen alkoholizmusból ered, ami miatt manapság nem veszik meg a drága italokat.

Valóban nagyon szűk az a réteg, akik a pia élvezeti értékét nézik. Ez van. Aki iszik, az azért iszik, hogy BERÚGJON, és pont nem érdekli, hogy a tabletta ízét érzi e a borban vagy a lágy szellőt a lankás hegyoldalon a napsütötte szőlőültetvényben. S aki be akar rúgni, annak sok pia kell, és nem fog 15.000 forintot költeni 3 üveg borra, amit mondjuk hárman isznak meg kólával. De nagyobb társaságoknál mindenképpen az olcsó pia a nyerő, mert épeszű ember nem költ 50 rugót egy sima hétvégi bulizásra.

De vannak, akik egyáltalán nem szeretnek inni, ezért ha évente egyszer elcsábítják őket egy buliba, akkor nem fognak ragaszkodni a márkás borhoz, mert azt is pont ugyanolyan sz*rnak érzik, mint az olcsót.

2015. dec. 29. 00:23
 20/29 anonim ***** válasza:
66%

Én úgy vettem észre hogy különösen a boroknál állunk nagyon rosszul. Sokan konkrétan azt hiszik hogy ami üveges az már minőségi és mellé eljárás hogy egy üveg bor max kétszer annyiba kerüljön mint egy üveg sör, ami nagyon nem működik, mert az alapanyagaik nem épp rokonnövények, a szőlő sokkal kényesebb mint az árpa, vagy más sörgabonák.

Személyes vélemény:

sörből 200-250 forintért lehet már normálisakat kapni, borból 1500-ért a Nyakas már normális, némileg ez alatt is vannak árban normális borok, de egy 600 forintos édes muskotálynál aki úgy érzi hogy minőségi italt fogyaszt az nagyot téved. Megjegyzés az előbbiekben nem valami prémium kategória alját írtam le.

Példa: Láttam egyszer a sparban ahogy 3 tizenéves vett egy 0,33-as üveg cidert 300-ért és egy 0,75-ös üveg Szőlőhegyet 270-ért. Eszünkbe nem jutott a cider reálárkategóriájának megfelelő bort venni.

2015. dec. 29. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!