Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ez miért van a különböző...

Ez miért van a különböző boroktól?

Figyelt kérdés

Ha ilyen 6-800 Ft-os bort iszok, akkor másnap minden bajom van reggel: lüktet a fejem, szédülök, hányingerem van, össze-vissza ver a szivem.

Ha viszont 2500-3000 Ft-os, vagy annál is drágább bort iszok, akkor hiába fogy el egy egész üveggel esete, másnap a világon semmi bajom, olyan mintha nem is ittam volna előző esete.


Ezt más is tapasztalta már?


2015. dec. 17. 08:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Persze, ha minőségit iszol, az nem készíti ki a szervezetet.
2015. dec. 17. 14:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Azt vágom, de mi van ezekben az olcsó borokban, amitől ennyire szarul vagyok utána másnap?
2015. dec. 17. 14:42
 3/4 Phoney ***** válasza:
100%

Erjedéskor nemcsak etanol képződik a cukorból, hanem különböző egyéb erjedéstermékek (kongenerek) is. Ha rosszabb az alapanyag, igénytelenebb az erjesztés, akkor ezeknek a kongenereknek általában a mennyiségük és a fajtáik, arányaik is véletlenszerűbbek, előnytelenebbek. Vannak köztük olyan anyagok, amik oda tudnak kenni a másnapnak.


Az igényesebb borkészítés úgy történik, hogy többek közt a kongener-összetétel is előnyösebb legyen íz és másnaposság szempontjából egyaránt.

2015. dec. 17. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
3: Köszi, erre gondoltam!
2015. dec. 17. 16:17

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!