Különböző italoknak tényleg más a hatásuk?
Pl. sör-jókedv, bor-szomorúság, whisky-aggresszió?
https://www.youtube.com/watch?v=ADau5rSvZLc
A „töménytől agresszív, bortól békés” részeg egy századfordulós antialkoholista mítosz (értelmezése: ne igyál töményet).
Minden italban ugyanaz az alkohol a pszichoaktív összetevő, úgyhogy az agyra mindegyik ugyanúgy hat, legfeljebb az egyikből többet viszel be adott időn belül, mint a másikből.
Az adagoláson túl már fejben dől el, hogy hogyan reagál rá az ember, amit persze befolyásol az ital íze, a fogyasztó előítéletei, hangulata, stb. Egyesek még „hallucinálni” is képesek, ha előtte elhitették velük, hogy az adott ital hallucinogén.
Azt el tudom képzelni, hogy ha valaki valami rosszal kínál, akkor kicsit agresszív leszek :D De arról nem az alkoholtartalom tehet.
Szerintem semmi logika nem lenne a különböző hatásban. S az alkoholtól nem leszel fixen szomorú vagy jókedvű, én azt hallottam, hogy erősíti a már meglevő szomorúság/jókedv hatását, úgyhogy boldogtalanságra inni nem jó...
Nekem minden alkohol oldja a felesleges gátlásaimat (de erre kismillió más is képes), mivel nincs belőlük sok, ez nem okoz jelentős változást, majd pedig elálmosodom. Tökmindegy, eperbor, 12%-os belga sör, a kedvenc whiskym, házipálesz vagy 85%-os abszint... Bár az utóbbiból nem tudok sokat inni :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!