Miért van az, hogy különböző italok, különböző
hatásokat váltanak ki?
Figyelt kérdés
2012. febr. 4. 22:40
1/7 Phoney válasza:
Nagyrészt placebo, amit az italokhoz kapcsolódó kultúra irányít. Így kötődik össze a fehérborral a filozofálás, a sörrel a politizálás, a vörösborral a táncolás, a vodkával a tomparészegség, stb. Egyesek még arra is képesek, hogy tisztaszeszből és aromából álló „abszinttól” „hallucináljanak”, vagy bármi mást, amit az abszint szerintük okoz.
Valódi különbséget az alkoholtartalom és a fogyasztási szokások okozhatnak (gyorsan vagy lassan isszák, esznek/isznak-e mellé, stb), valamint a szénsav gyorsítja, a cukor pedig lassítja a „fejbejutást”.
2012. febr. 4. 23:06
2/7 A kérdező kommentje:
Mondjuk ezekről én nem tudtam, és nálam nem is ez a helyzet.
Viszont amit a második részben írtál abban van valami. Ment ződ kéz.
2012. febr. 4. 23:28
3/7 anonim válasza:
Az első választ egészíteném ki annyival, hogy a fehér ürömből készült abszinttól tényleg lehettek hallucináció az embernek. Természetesen(hivatalosan) már be van tiltva.
2012. febr. 5. 01:01
4/7 tetro válasza:
Évekkel ezelőtt megdőlt az abszint elmélet. Valójában soha nem volt benne semmi, amitől hallucinálni lehetett volna. A francia költők is inkább a deliriumtól hallucináltak.
2012. febr. 5. 01:58
5/7 Phoney válasza:
Úgyúgy, annak idején csak alkoholistáknál tapasztaltak fel hallucinációkat, ahogyan ma is. Az abszint pedig semmilyen formában nincs betiltva.
Én egyszer halucináltam úgy hogy csak vodkát,pálinkát, Jagert, sört, meg bort ittam, szóval ha a véralkoholszinted meghaladja a 2.5 ezreléket, akkor lehet absinth nélkül is:)
2012. febr. 6. 19:17
7/7 anonim válasza:
Azt én is tapasztaltam, hogy a piák mást váltanak ki, a Whiskytől pl. csak jó kedvem van, a Jagertől, meg a fehérbortól elálmosodok, a vörösbortól felpörgök, a vodkától meg szédülök mind a p*csa.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!