A különböző burgonyatípusok mit takarnak?
Régebben volt olyan, hogy szétfövő krumpli, abból emlékszem nagyszerű paprikáskrumplit lehetett készíteni, a nagyobb darabok egyben maradtak, a kicsik meg szétfőttek pépes állagúra. Még kenyérre is kentük.
De a piacon honnan lehet tudni, hogy melyik a szétfövő?
Tescoban pl. lehet olyat kapni, hogy főzni ill. sütni való. Az utóbbit még nem vettem, az előbbi viszont mindig egyben marad főzés során. Lehet, hogy a sütni való lenne a jó választás, ha pépes krumplit akarok?
Ma délelőtt a rádióban pont erről beszéltek.
A, B, C jelzéssel ellátott krumplik azt jelölik, hogy mennyi bennük a keményítő-tartalom. Az A-ban van a legkevesebb, a C-ben a legtöbb. Az A jelölésű könnyebben szétfő, ezért ahogy ott is mondták, paprikás-krumplinak az a legjobb, de pl. sültkrumplinak a C jelzésűt ajánlották.
Hú, nagyon köszi az értékes információt! :)
Na majd megnézem, fel van-e tüntetve ez a jelzés.
Elvileg kell hogy jelöljék.
De pl pont most csináltam paprikás krumplit.Itt csak egy féle krumpli volt, így nem nagyon volt választásom.Hálós krumpli volt és az 1 kg-os hálóban volt 2 féle krumpli... :) Persze ez a csomagoláson nem volt feltűntetve, csak a pucolásnál láttam hogy van amelyik sárga (ez a szétfővős) van amelyik meg szinte hó fehér (sütni való).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!