Segítség! Tudom hogy van 3 különböző whisky, amerikai, skót és ír, de milyen az ízbeli különbségük?
Mondjuk én eddig összesen párféle normális whiskyt ittam, de nem képzelem, hogy mind egyforma lenne... Ha azt tenném, szerintem vennék egy Laphroaigot, hogy kigyógyuljak :D
Az amerikai és az ír amúgy whiskey, a skótok kisprórolják az e-t.
Fogalmam sincs, mi kapható a Tescóban, de én a Glenlivet-et szeretem, bár ahogy említettem, nincs nagy tapasztalatom :P
A különböző országok nem 1-1 fajta whiskyt gyártanak. Fel lehet állítani ilyen sztereotípiákat, hogy az amerikaiak íze vaníliás-tölgyes, a skótoké malátás-füstös, az íreké lágyan malátás, a kanadai meg „barna vodka”, de ez még az ismertebb márkákra sem mindig igaz.
A Tescóban nagyon gyenge a választék és gyakran az árak is rosszak (szinte mindegyik whiskyre rátesznek 1-2 ezret). Azt sajnos nem tudhatjuk, hogy neked hol kezdődik a „jó” rövidital, de itt megtalálod a legtöbb itthon ismert márkát: [link] – nagyjából 2,5 ponttól kezdődnek a jól ihatóak, és 3,5-től a komolyak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!