Borivók! Titeket ez nem zavar?
Kit érdekel?
Nem érzem az ízén, az a lényeg. xD
Egyrészt jó minöségü bort kell inni, ugyanis máshol (nem MO-on) a jó borokhoz alig permeteznik a szülöt, nem úgy, mint MO-on.
Másrészt egy ebédhez megiszom 2-3 dl bort, abban sokkal kevesebb vegyszer van, mint az ebéd során elfogyasztott hús-körítés-salátában lenne még MO-on is.
De mivel olyan országban élek, ahol nem divat nyakra-före vegyszereket használni, ezért ez a veszély sem fenyeget. (Itt ugyanis még egy tizede vegyszert sem használnak azonos termék elöállításához, mint ott)
A vegyszerek 2-3 hét alatt teljesen lebomlanak, szüret előtt már nem permeteznek.
A növényeket trágyázni is szokták, még se lesznek tele szarral...
Ez egy magyar fejlesztés, amely hazai és nemzetközi díjakat is nyert az utóbbi években, nemrégiben pedig uniós támogatást a továbbfejlesztésre. Egyre több szőlészetben használják, mivel állami támogatás is igényelhető rá.
Amúgy léteznek Magyarországon kiváló minőségű biodinamikus borok, aki fél a vegyszerektől, igyon azt. A kannással az a legkisebb gond, hogy mennyi vegyszert tartalmaz.:-)
Aki meg külföldre ment, írogasson ottani fórumokba, fölösleges a (volt) hazáján fanyalogni.
Kedves hatos válaszoló! Magyarotszágon pont úgy terjed a lelkiismeretes pincék körében az organikus művelésmód, sőt, a biodinamika, mint külföldön. Hülyeség ez a "bezzeg Magyarországon", és tudatlanságból nem túl illendő lehúzni a magyar szőlőt/bort.
Csak példának egy kis olvasnivaló: [link]
Ezt a választ, meg a linket persze a kérdező figyelmébe is ajánlom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!