Merjem fogyasztani a félig erjedt "almalevem"?
Almaecetnek készült volna, ez az első kísérletem, de sajnos korán jöttek az esős, hideg idők, és az erjedés sokszor teljesen leállt, alig haladt. Pár napja aztán kimertem a levet a hordóból.
A lötty tele van még fehér foszlányokkal (ecetágy?), elég nyúlós az állaga is. Megkóstoltam - és fogalmam sincs, mi lett belőle. Nem almabor, nem is alma-ecet.
Ízre isteni finom! Édes-muskotályos, és egyszerre van must, bor és gyenge ecet jellege... A szájban nagyon pezsgő érzetet ad, sok benne a szén-dioxid.
Szerintetek gázos lehet ezt fogyasztani? Pl. lehet benne jelentősebb mennyiségben metanol?
Köszönöm; egy pohártól nincs gond tőle.
Kb. 8-9 hétig hagytam erjedni, de ebből csak 3 héten át volt elég meleg. A levegő végig szabadon érintkezett vele, és mindennap átkevertem - legalább penészedni sem kezdett...
Jövőre remélem több szerencsém lesz; vagy lesz meleg hely, vagy már nyáron elkezdem rakni a hullott gyümölcsből.
Addig meg van házi szénsavas üdítőm. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!