Whiskyt behutve kell fogyasztani vagy szobahomersekleten?
Minőség és ízlés kérdése is. Én pl. majdnem minden whiskyfajtát hűtés nélkül iszok minőségtől függetlenül (még nyár közepén is), kivéve a blended whiskyk közül azokat (főleg a kanadaiaknál van ilyen), amiken ilyenkor kijön a vodkás jelleg (pl. Black Velvet, Canadian Club), ezekbe teszek jeget.
Normális esetben szobahőmérsékleten vagy jégkockával isszák a whiskyt, egyéb hűtés nélkül. Fagyasztóba jellemzően csak azok szokták tenni, akik minden szeszt fagyasztóból isznak, mert kevesebbet akarnak érezni az ízéből, meg persze az alkoholból – hidegen kevésbé párolog (így kevésbé illatozik), és az alkohol is viszkózusabb (olajosabb) lesz.
A jéggel legalább félig meg kell rakni a poharat, mert paradox módon a több jég hígítja fel kevésbé (gyorsan lehűti 0 fokra, kevesebb az olvadás – feltéve, hogy nem vársz egy fél órát, amíg mind szétolvad...)
A drágább whiskyket mindenképpen érdemes először hűtés nélkül kipróbálni, de aztán úgy iszod, ahogy jólesik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!