A kávéból lehet egészséges akár a napi 5 csésze is, ha hozzá van szokva a szervezet?
Fogalmazzunk úgy, hogy ha gyengébb kávé, akkor nem feltétlenül árt meg. Egy szabályos (!) olasz presszókávéban pl. nagyjából 40 mg koffein van, abból napi 5 (200 mg) egy egészséges felnőttnek nem közvetlen egészségügyi kockázat. A koffeintabletták tájékoztatóján ajánlott napi adag is 100 vagy 200 mg. Persze ez is kihathat negatívan az alvásodra, a közérzetedre, stb., mint minden tudatmódosító. Ki kell próbálni (mondjuk egy hétig), hogy nem érzed-e jobban magad koffein nélkül.
5 csésze itthon tipikus kávéból viszont lazán összejön 500 mg vagy több is, az pedig egyáltalán nem ajánlott.
"De van aki meg iszik 10-et is a belőle. Na meg én nem is érzem rosszul magam 4-5 kávétól."
Én sem érzem magam rosszul 4-5 feles pálinkától, de gyanítom, hogy a májam már nem annyira repes az örömtől, mint én, amikor iszok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!