A pálinka ugyanaz, mint a vodka csak van íze?
Mennyire ismertek a magyar pálinkák külföldön?
Mi a véleményed a magyar pálinkáról?
Melyik ország gyárt pálinkákat, vagy melyik fogyassza "erősen"?
pl: az oroszok a vodkát, németek a sört.
Mivel a pálinka magyar ital (levédett minden anyám kínja) ezért pálinkát mi gyártunk. És mi is fogyasztjuk a legerősebben. :)
Mivel mi is csinálunk pálinkát így nekem csak jó véleményem van a magyar pálinkáról (és még mindig ne keverjük össze a bolti kommerszt az igazival ami 50 fok felett kezdődik)
A pálinka és a vodka nem ugyan az.
A pálinka (jobb esetben nem a kommersz vacak) gyümölcsből készül.
Ezzel szemben a vodka burgonyából vagy valamilyen gabonából(rozsból, árpából, búzából) készül. Az hogy van gyümölcsös vodka az annyit jelent hogy pl a szabadegyházai szeszgyárban tesznek bele aromát.
Egyébként ismertek a magyar pálinkák külföldön, csak a sok kákabelű akik mindenféle lónyálon élnek nem bírják mert igencsak mar (olyan mint egy nyomjelző). :)
A pálinka gyümölcsböl készül,a vodka krumpliból.
A pálinkát máshol is ísmerik és készitik, az elözö véleményével ellentétben NEM magyar találmány.
Külföldön nem igazán ismert a magyar pálinka, márcsak azért sem, mert gyakorlatilag csak pancsolt valamit lehet kapni (Németországban élek, és akartam ide hozni ismerösnek igazi "Kecskeméti fütyülös barackpálinkát", de szeremcsére elolvastam az összetételét: tisztaszesz, aroma... - és egyböl lemondtam róla)
Eég sok házi is - legalább is már többször kaptam háziként olyat, aminek csak élesztöize volt, és igy ihatatlan.
Egyébként a kérdezö biztosan nem házi pálinkától it, amikor az érdekli, hogy külföldön mennyire ismert.
Én úgy vagyok a pálinkával, hogy mindegy milyen, csak jó íze legyen!
A másik amit szeretek: vodka+naracs
A "házi" nem egyet jelent a "bolti"-val!
A házipálinka is készülhet bármiből, de aki ad magára, az igazából gyümölcsből készíti. Szóval, bármi, ami erjed+cukor, és erjesztő anyag+idő és energia=jobb esetben valamiféle alkohol.
Na de a pálinka! az gyümölcs+odafigyelés+tudás és az előbb felsorolt anyagok! ez mind kell hozzá.
Na, ezért olyan ritka a jó pálinka!
És az ágyas pálinka? Pálinkába beletesznek egy pl. szilvát és kész?
Ennyi az egész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!