Régen, kb 6-10 hónapja simán lenyomtam 8-10 akár 12 felest is, nem hánytam ki. Összebírtam inni mindent egyszerre, és bennem maradt. Az 5.-6. felest éreztem csak meg.
Most meg már 1-2 is megcsap. Félre ne értsétek,nem vagyok alkoholista. Havonta egyszer iszok általában, vagy esetleg max 2 hetente, akkor sem halálra, hogy kidőlök, olyan nagyon ritkán van.
en is igy vagyok, regebben meg sem kottyant 1 uveg bor egyedul, mostmar kb 2 kortytol rosszul erzem magam. nagyon szerettem a szeszt korabban, de fokozatosan, kb 2 ev alatt le is szoktam rola ugymond. elotte sem voltam alkesz, de akkor ha inni mentunk,ittam. mostmar azt az 1-2 kortyot is ugy kell leeroszakolnom a torkomon. nem tudom mitol lehet, de engem mondjuk nem zavar, szoval...
2015. okt. 16. 22:30
2/5 anonim válasza:
Tényleg nem alkoholista vagy. Te nagyivó vagy, ha nevet akarunk rá találni. Hány éves vagy? A korral is járhat, hogy kevesebbet bírsz inni. Vagy túl van terhelve a májad vagy valami ilyesmit tudok elképzelni. Meg ha a szervezet úgy érzi, hogy valami árt neki, akkor egy idő után van, hogy már nem kívánja, nem fogadja be.
2015. okt. 16. 23:07
3/5 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam rá. Lehet egy ideig teljesen le kéne tennem az alkoholt, mert hiába nem vagyok alkoholista, ha egy hónapig nem iszok, már megtudnék halni egy üveg borért, vagy bármilyen más szeszért.
És ez így nem jó.
S kezd zavarni, hogy más megbír inni fél litert engem meg megüt 2 feles, a 3. meg a 4. meg már nem is esik jól.
Persze nem ez életem legnagyobb gondja, csak szeretném tudni, hogy ezt mivel, hogyan lehetne orvosolni, ha egyáltalán lehetséges.
2015. okt. 16. 23:33
4/5 anonim válasza:
Én is hamar el tudok szokni tőle, de hamar vissza is tudok rá szokni. Most én is szarul bírom, nyáron napi szinten megittam 3-4 sört vagy fröccsöt, nyár végére nagyon jól bírtam, augusztusba egy bulin megittam 12 felest 2 sört egy pohár pezsgőt és éreztem de nem voltam masszív részeg, se másnapos utána. Eltelt 2 hónap úgy hogy csak hetente 1-2-szer ittam 1-2 adag szeszt, buli nuku azt múlt héten 1 feles egy pohár pezsgő meg 3 sör majdnem annyira megütött mint 2 hónapja a kb. 2.5-ször annyi alkohol. Szóval szerintem ha többször töbet innál hamar visszaszoknál, de inkább ne csináld, egyrészt nem egészséges másrészt jó az ha nem bírod legalább olcsón berúsz.
2015. okt. 17. 16:23
5/5 Bajer válasza:
Nemcsak a májad, a hasnyálmirigyed is már gyengébb lehet a régebbi alkoholizálástól. Lassabban bontják le az alkoholt. A másik, hogy ha esetleg fogytál 1-2 kg-ot, akkor szintén rosszabbul bírod már a piát mert az alkohol jól felszívódik zsírsejtekben. Vannak májfunkció javító gyógyszerek, pl.máriatövis tea vagy tabletta. Az is segít ha kalóriadús kaját eszel ivás előtt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!