Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Rátok milyen hatássak vannak...

Rátok milyen hatássak vannak a külömböző fajta alkoholok?

Figyelt kérdés
tudom hogy elméletileg semmi nem utal arra hogy lenne külömbség de ti nektek is biztos van olyan ital amitől másfajta részegek lesztek :-D

#alkohol #hanghulat
2015. okt. 13. 23:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

##

Nekem főleg másnap vannak különbségek. A hatás ugyanaz

2015. okt. 14. 00:13
 2/12 anonim ***** válasza:
43%
Fosok töle az összestöl
2015. okt. 14. 07:17
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2 sörtől felfújódik a pocakom és be sem rúgok, de nem megy le több. Egy üveg bortól egy kicsit berúgok, de még ura vagyok a helyzetnek, általában ég a gyomrom tőle. 3dl. töménytől berúgok , mint az albán szamár és tiszta gáz a szövegem és a viselkedésem és másnap fáj a fejem. Inkább megállok az ivással 1 sör vagy 2-3 dl. bor után. 45F
2015. okt. 14. 10:57
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nincs különbség. Leszámítva, hogy ami rossz minőségű, attól rosszul leszek egy korty után. Ilyet persze nem szoktam inni, de egyszer megkínáltak valami borzalommal, ami kiütött (előtte fél üveg bikavért ittam, ami alig hatott és teljesen jó volt. de egy korty rossz bor és filmszakadás és hányás és alvás).

S ha mindenfélét összeiszom, akkor is rosszul leszek. Ilyet is csak kezdőként csináltam.

De minden alkoholtól bealszom, előtte pedig egyik sem változtatja meg észrevehetően az agyműködésemet vagy a viselkedésemet. A hangulat kicsit más lesz és az életemen kezdek el gondolkodni, de ebben is egyformák, csupán a beállás foka dönt.

A fent említett, már került rosszullétes hibás iváson kívül pedig soha nem vagyok másnapos, rosszullét és hányás sincs. Összeivás nélkül, valami jóféléből még sosem ittam sokat, az nem tudom, mit okoz e téren. Nyilván a testem egy pont után tiltakozna, de odáig sosem megyek el. Mostanság még kevésre sincs pénzem, inkább eszem, az valamivel fontosabb, még fogyási céloknál is :)

Olyan hatalmas tapasztalatom mondjuk nincs... Tipikusan keveset iszom, lehet, hogy lenne némi különbség az italfajták hatása között, ha észrevehető mennyiséget tolnék...

2015. okt. 14. 10:58
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha vodkából megiszok nyolc felest, másnap vidáman megyek dolgozni, mintha mi sem történt volna. De ha vörösborból megiszok négy pohárral, másnap egész délelőtt fáj a fejem. Nálam csak ennyi a különbség. Semmilyen más alkohol nem vált ki nálam másnapossági tüneteket, csak a vörösbor. Abban van valami szulfid vagy mi a nyavalya, amitől az embernek fáj a feje. :/ A részegségben nincs különbség - attól függ, hogy milyen hangulatom van aznap, ha jó hangulatom van, akkor "vidám részeg" vagyok, ha rossz, akkor "sírós részeg", de ezt nem az alkohol fajtája befolyásolja.
2015. okt. 14. 16:01
 6/12 anonim ***** válasza:
Max a hosszú és röviditalok között lehet különbség. A hosszúitalokkal nehezebb gyorsabban lerészegedni és mivel több víz van bennük, így gyorsabban átfutnak rajtad. A röviditalok hamarabb szívodnak fel, koncentráltabban jutnak az agyba. Talán egyszer rúgtam be rövidtől, az volt a legcsúnnyább berúgásom, hosszúitalnál könnyebb befolyásolni a bevitelt. Persze ha rövid mellé iszol vizet és lassan iszod, akkor ugyan úgy lehet tartani a mértéket. Ha pedig gyorsan bevágsz egy üveg bort attól, ugyan úgy taccson leszel.
2015. okt. 14. 16:04
 7/12 anonim ***** válasza:

Hát...

A sörtől nagyon hamar részegedem, nem tudom miért. Attól mozog jobbra -balra minden.

A vodkától teljesen mindegy milyen, kiveve ha kommersz nehezen részegedem, meg attol alatakavn ugy érzem Mindenre képes vagyok, nem dőlök ki tőle, akkor rám jön a tancolhatnek es jozanaodasig táncolnom kell. XD

A hp-tól forog a világ és álmosodom tőle.

A bolti pancstól csak sima részeg vagyok, dőlök jobbra,balra, röhögök mindenen, mindenki a haverom, Mindenkit szeretek. XD Aztán elkezdek józanodni és mindenbe belekotok.

A kommersztől is nagyon gyorsan részegedem, 2-3 feles és már homályos minden.

Az ia változó egyebkent, hogy mennyit bírok inni. Ha sokaig nem iszok Max 2-4 feles, de ha jó passzban vagyok belefér 10-12 is egy éjszaka alatt.

2015. okt. 14. 16:53
 8/12 anonim ***** válasza:
Sörtől sokkal többet kell hugyozzak, illetve gyorsabban hat mint a bor/tömény mivel szénsavas. Általában a beszédemre van hatással, hülyébben beszélek a sok sörtől továbbá igen nagy mennyiségben szinte bárhova odapisálok nem zavar semmi xd Tömény a beszédemet nem zavarja annyira össze viszont nagyobb mennyiségben emlékezetkiesést okoz, amit a sör vagy bor nem. A bor jellemzően marja a gyomromat nagyobb mennyiségben, és sokszor van hogy hányingerem van tőle holott még nem is vagyok részeg. Bár töményből is az édesebbek pl. Hubertus, Jager könnyen tönkre vágják a gyomromat, azoktól is hamar hányok. A pezsgő az az az ital amiből magába sokat meg tudok inni különösebb gond nélkül, de ha töményre pezsgőzök akkor nagyon hamar K.O. a buli vége
2015. okt. 14. 17:27
 9/12 Trevor. ***** válasza:

Sör: 1-2 korsó sört látszólag meg sem érzek, de amint olyan dolgot kell csinálnom, amire koncentrálnom kell (pl. tanulás), az egyszerűen nem megy.

Whiskey: Nagyon durván megnyugtat. Múltkor, amikor ittam, tiszta ideg voltam, de 1-1,5 deci whiskey után olyan nyugodt voltam, mint még soha azelőtt életemben. És nem voltam egyáltalán részeg.

Vodka: Na ettől tudok részeg lenni, de nagyon :D

Pálinka: Ettől is jó kedvem lesz.

2015. okt. 14. 22:08
 10/12 anonim válasza:

Rám ugyanúgy hat mint Önre, elfelejtek írni :

"különböző" nem " külömböző "

2015. okt. 14. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!