A lefőzött, erös pálinkát milyen vízzel szabad higítani?
Figyelt kérdés
Elvileg 60-65 fokosra érdemes főzni, és desztillált vízzel higítani a kívánt szeszfokra. Ám milyen vizet érdemes hozzáadni? Tesco-s ion cserélt víz, esetleg felforralt és lehűtött csapvíz, vagy más..2015. okt. 5. 21:19
1/6 anonim válasza:
Az az ioncserélt víz jó. A felforralt majd lehűtött csapvízből leülepednek a változó keménységet adó anyagok, de a keménység így is csak kb. a felére csökkenthető, tehát fennáll az opálosodás esélye. De ha van pálinkafőződ, akkor miért nem csinálsz magadnak desztillált vizet ?
2/6 A kérdező kommentje:
Még az elején próbálkoztam hogy pálinkafőzővel desztilláltam, de zavaros lett a víz.
2015. okt. 5. 22:17
3/6 anonim válasza:
ioncserélt vagy desztillált vízet használnak
4/6 anonim válasza:
Mostanában egy speciális nagyhatású szűrővel szűrt sima csapvizet használok és nincs probléma még a 43 fokra beállított pálesszel sem.
5/6 A kérdező kommentje:
Milyen szűrő az, hol lehet kapni?
2015. okt. 7. 10:29
6/6 anonim válasza:
Nem tudom pontosan a típusát mert egy barátomnak van és tőle szoktam kérni a vizet, de azt tudom, hogy drága berendezés és szinte sterilre tisztítja a csapvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!