A gyomorkeserű likőr mire jó?
"Van olyan aki annyit meg tud inni ebből, hogy berúgjon?"
Az alkoholos italok NEM ARRA VALÓK, hogy berúgjanak töle!!!! Ezek évezeti cikkek, amiket az íze miatt fogyaszt minden ÉRTELEMES ember.
Aki be akar rúgni, annak úgyis mindegy, a legjobb a hígított tisztaszesz.
Bármennyire hihetetlen, aki hozzá van szokva a keserű ízekhez, annak a keserűlikőr is finom. Persze nem mind egyformán kezdőbarát, az Umicumot pl. hulladéknak tartottam egész addig, amíg előbb meg nem kóstoltam 20-30 másik gyógynövénylikőrt (keserűt és félédeset vegyesen), és csak utána sikerült „értelmezni“.
A digesztif gyomorkeserűk egyébként eredetileg nem önálló italok voltak, hanem csepegtetős adalékok – mint ma az Angostura Bitters és más koktélkeserűk – azaz más italokhoz adva kellett bevenni őket. Úgy tűnik, kész ital (likőr) formájában csak a 19. században terjedtek el, és ezeket már úgy rakták össze, hogy igenis szerethetőek legyenek, persze mondom, csak azoknak, akik bírják a keserű ízt.
Kezdésnek egyébként érdemes keverve ismerkedni velük, pl. Campari-narancslé, Fernet-kóla, aztán tisztán valami édesebbel kezdeni, mondjuk Ramazzotti jégre töltve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!