Csapatépítőre ti melyik vodkát vennétek? Finlandia, Bolls, Absolute, Royal?
Én úgy gondolom, hogy Royal, mivel nemcsak én fogom fogyasztani és narancslébe keverjük.
Nem akarom a dupla annyis, amúgy számomra legihatóbb Finlandia vodkát megvenni.










ma 12:21:
Egy jó vodkához muszáj hagyniuk kongenereket, mert a tiszta etanol+víz kellemetlenül száraz. Amennyire én tudom, főleg a nyugati – illetve a nyugati ízlésnek szánt, pl. Russian Standard – vodkákat szokás erősen szénszűrni, illetve prémium kategóriában katalizátorokkal is kerekíteni.
Az oroszoknál állítólag szeretik inkább az eredeti kongenereket meghagyni árnyalatnyi mennyiségben, ettől kevésbé száraz, de csípősebb, „fehér whiskysebb” lesz a vodka. A Finlandia vagy a Stolichnaya pl. ilyesmi vonalat képvisel.
A vodka tisztaságát (1-2 mérhető határértéken túl) nagy vonalakban az határolja be, hogy ne legyen semmiféle „pálinkaszaga” (ez a finomszesz egyik alapkritériuma), és ne nagyon lehessen közvetlenül érezni az alapanyagot. Persze hozzáértéssel és tapasztalattal gyakran fel lehet ismerni, hogy miből készült a szesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!