2/11 anonim válasza:
Amióta a kormány meghozta a népegésség érdekében a bizonyos intézkedéseit, melyek szerint vegzálni kell az italgyártókat és inzultálni a kereskedőket magasabb adótartalommal, hogy amaz italok drágábbak legyenek, ezáltal kevésbé kelendőek a pórnép között!
3/11 anonim válasza:
Idén külön adó lett bevezetve, nem hamburger adó, de ahhoz hasonló stampedli adó.
4/11 anonim válasza:
Azt hiszem elsejétől a pálinkák meg pár likőr kivételével az összesre rádobtak egy olyan 5
5/11 anonim válasza:
0 százalékos áremelést, hogy a hazai termékeket fel tudják futtatni.
6/11 anonim válasza:
Valamikor tavasszal, nyár elején. Nagyjából 30%-os áremelkedés volt nagy hirtelen.
7/11 anonim válasza:
Elvileg ezen év elsejétől drágultak sávosan, úgy hogy 5% felett 100Ft/liter 15% felett 300Ft/liter 25% felett 500ft/liter 35% felett 700ft/liter 45% felett 900ft/liter a drágulás minden töményre kivéve a pálinkákat illetve azon italokat amelyek minimum 7 féle gyógynövényt tartalmaznak, de mesterséges összetevőket nem, ergó azt akarták hogy a Hungarikumok tehát a pálinka, Unicum, Hubertus ne dráguljon, minden más igen, ez többnyire be is jött nekik. Ezek nem drágultak, vagy csak minimálisan, illetve még a Jager nem drágult, valamint újabban a Royal meg a Kalinka vodka gyógynövényeket használ, így bár év elején felment az áruk, de most visszacsökkent kb. a tavalyi szintre, a többi vodka illetve egyéb piák viszont k_rva drágák lettek. Legszembetűnőbb változás nekem a tescoban kapható fél literes "abszint" ami 3500ft-ról 4400-ra drágult, tehát 2-szer annyit drágult mint amennyit a rendelet alapján kellett volna,lletve whiskyből most a 0.5 liter kb. annyi mint tavaly a 0.7 liter.
8/11 A kérdező kommentje:
Nekem az volt a furcsa, amikor megláttam a Tescoban, hogy a Jack daniels 7100 Ft (0.7l-es).
2015. szept. 24. 15:49
9/11 anonim válasza:
Jack Daniels-hez tegyük hozzá, hogy az egyik gyáruk és kb negyed éves termésük nemrég égett el.
10/11 A kérdező kommentje:
Na azt nem tudtam
2015. szept. 26. 15:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!