Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért vagyok rosszul a bortól?

Miért vagyok rosszul a bortól?

Figyelt kérdés
Ha röviditalokat iszok akkor jól érzem magam egész este, viszont ha bort iszok egy óra után már rosszul vagyok. Multkor történt hogy megittam egy üveg bort egy óra múlva meg már hánytam tőle. Ha megiszok kb 8 felest akkor meg nincs semmi bajom.

2015. szept. 19. 16:44
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de én is jobban bírom a rövidet. Mondjuk még a bor hagyján, de én inkább a sörtől vagyok rosszul.
2015. szept. 19. 16:53
 2/5 anonim ***** válasza:
Részben a bor fajtájától is függ, hiszen természetes gyümölcsléből készül erjesztéssel és rengeteg összetevője van, köztük direkt méreggel is (metanol) és számos lebomlási termékkel. Az égetett szesz már átment egy fizikai "tisztításon", sokkal kevesebb összetevője van.
2015. szept. 19. 17:12
 3/5 anonim ***** válasza:
Talán a savak meg a szárazanyagtartalom miatt, ez csak egy tipp.
2015. szept. 19. 19:32
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is jobban bírom a töményet mint a bort meg a sört, tehát jobban fejbevág a bor meg a sör mint a tömény, és nekem is sokszor volt hogy a bortól előbb rámjött a hányinger mint hogy berúgtam volna, szerintem a savassága miatt van, nagyon marja a gyomrot, töményből a pálinkával vagyok így csak, az is nagyon marja a gyomrot.
2015. szept. 19. 19:42
 5/5 anonim ***** válasza:

A borokat kénezik (a jó minőségűeket is), és ezt a ként egyesek jól viselik, mások kevésbé. Az üveges boroktól nekem is hamarabb megfájdul a fejem, mint a házi gyártású, egyébként nem túl jó minőségű kénezetlenektől, amiket borversenyekről páros lábbal rúgnának ki.

Lehet még szó hisztaminallergiáról is, főleg vörösborok esetén.

2015. szept. 20. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!