Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Átlag magyar alkoholfogyasztás?

Átlag magyar alkoholfogyasztás?

Figyelt kérdés
Hogy lehet az, hogy 13,3 liter tiszta alkoholt fogyaszt el minden 15 évnél idősebb magyar évente? Az annyi, mintha mindenki meginna egy héten majdnem 4 üveg bort.

2015. szept. 2. 14:35
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
100%

Ezen az uj definicion, miszerint a rendszeressèg az alkoholizmus meroje,nem pedig a mennyiseg, mindig rohognem kell!

Hogy a banatba lenne alkoholista az aki estenkent megiszik 2-3 deci dl vagy 1-2 sort?

En vagyok az alkoholista, napi 1-1,5 liter bort iszom, vagy 3-5 deci tomenyet.

2015. szept. 2. 16:24
 12/21 A kérdező kommentje:
Én heti egy üveg töményet vagy pezsgőt iszok meg, de minőségit.
2015. szept. 2. 16:27
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

"Nem az az alkoholista aki sokat iszik, hanem az aki rendszeresen!"

ez nem igaz, rengeteg féle alkoholista és rengeteg különböző tünete van... ez egy szenvedély betegség, ami nem a rendszerességen alapszik...

üdv egy 3 éve tiszta alkoholista.

2015. szept. 2. 16:41
 14/21 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom most már nincs átlag 13.3 liter, az 2006-os adat, de reális. Csövesek naponta megisznak egy flakon kannásbort minimum. Az már 73 liter tisztaszesz évente. Ha azt is nézzük hogy van amelyik még többet iszik, akkor ez felmehet 100 literre is, meg aztán van a munkás réteg aki nem hajléktalan de napi szinten kocsmázik, és bever 4-5 sört a kocsmába, na meg a fiatalok akik heti 1-2 buliba megisznak bulinként 2-3 deci tiszta szeszt, illetve van a gazdagok közt is pár olyan aki burkoltan alkoholista. Ismerek olyant akineek van bőven pénze és általában megállja hogy igyon, de ha elkezdi és épp szar napokat, heteket él meg, akkor napi 3-4 liter minőségi bort megiszik, ezek simán felhozzák 10+ literre azokat akik nem, vagy csak minimálisat isznak.
2015. szept. 2. 16:48
 15/21 anonim ***** válasza:

Bulizós ifjak és alkoholisták rengeteget tudnak ám inni...

A magyarok pedig köztudottan durván sokat isznak.

A rendszeres kevés alkoholfogyasztást én soha nem fogom alkoholizmusnak tekinteni, mint ahogy magamat sem alkoholistának. Pedig a definíció alapján az vagyok most már, hisz majdnem mindennap iszom, kávéban. Akár havi 20ml rum is összejön ebből (ráadásul Stroh80, ami erős, de ez mindegy, a fő a rendszeresség!), de a hónapban ezen kívül már nemigen iszom (amikor igen, az egy alkalom és 5-10 cl, sör, bor, vodka témában. tokaji aszúból 3 cl is elég).

No én a másik véglet vagyok a nem antialkoholisták között, a normál ember ennél többet iszik, az igazán ivósak viszont rengeteget. Valaki már lebontotta egy hétre, nem olyan nehéz azt összehozni s ügyesek a többszörösét is abszolválják. Egy rendes alkoholista igenis sokat iszik.

2015. szept. 2. 21:07
 16/21 A kérdező kommentje:
Arra lennék kíváncsi, hogy aki pont annyit iszik, mint amennyi az átlagfogyasztás, az alkoholistának számít-e?
2015. szept. 2. 23:00
 17/21 anonim ***** válasza:
Utulsó kérdésedre a válasz: szerintem tulajdonképpen az. Lehet, hogy ez még nem okoz komoly egészségügyi, szociális gondokat, de mentális függőségről már beszélhetünk ilyenkor. Mert nem arról van szó, hogy jó egy-egy pohár bort meginni néha ebéd/vacsora mellé, hanem már automatikus reflex, hogy mondjuk munka után (jó esetben) elfogyaszt mondjuk 2-3 sört vagy fél liter bort.
2015. szept. 3. 05:21
 18/21 anonim ***** válasza:
53%
Az sem mindegy, hogy most 13liter tiszta alkoholról beszélünk, vagy 13liter sörről?
2015. szept. 3. 08:05
 19/21 anonim ***** válasza:
13.3 liter tisztaszeszről van szó. Aki ennyit fogyaszt nem hiszem hogy alkesz lenne, de helyzetfüggő. Ha pl. valaki megiszik minden héten 1-szer buliban 0.5 liter 37.5%-os vodkát, az egy évben 52*0.5l azaz 26 liter vodka, ami 9.75 liter tisztaszesz. Ez bőven az átlag alatt van, de ellenben elég egészségtelen. 0.5 liter tömény azért már bántja a szervezetet. Ellenben ha valaki megiszik minden reggel reggeli előtt fél deci 52%-os minőségi pálinkát és minden este vacsorához 2 deci 14%-os minőségi bort az napi 54ml azaz évi 19.71 liter tisztaszesz. Ez már bőven az átlag felett van. Az utólag említett mennyiség az előbbinek több mint duplája mégis sokkal kevésbé káros a szervezetre. Napi 2 pohár ital nem tesz különösebb kárt, sőt egészséges is lehet, ha jó minőségű. Sok múlik az ivási kultúrán, és az italok minőségén
2015. szept. 3. 19:05
 20/21 anonim ***** válasza:

de még mindig azt hiszitek, és arra tértek vissza folyamatosan, hogy rendszeresség... ez egy faxság...

Én alkoholista vagyok... az is leszek halálom napjáig, minden áldott nap eszembe jut, hogy inni kéne, de már 3 éve tiszta vagyok... hiába nem ittam 3 éve... tehát semmi rendszerességről nem beszélhetünk ALKOHOLISTA VAGYOK...

Én ha iszom 1 pohárral, onnantól kezdve nincs megállás, nem tudok mértéket tartani, addig iszom, amíg van mit... volt olyan, hogy Megkaptam a fizetésemet, pár haverral bementünk Egy helyi kocsmába, majd emlékfoszlányaim vannak a továbbiakról, de az első józan feleszmélésem 3 nap múlva történt, amint egy parkban aludtam a nap elől egy bokor alá húzódva, mint egy koszos csöves...

Rengeteg alkoholistával találkoztam, rengeteg motivációval és rengeteg viselkedésformával..

Bátran állíthatom, hogy ti, akik 5-10-stb éve úgy éltek, hogy sóvárogva várjátok a hétvégi 1-2 sört, "amitől ti még nem vagytok alkoholisták" de igen azok vagytok... hiszen nem a társaság kell, nem a beszélgetés, hanem a sör... nem csak az az alkoholista, aki önkívületben fetreng a hányásában, hanem aki sóvárgást érez az alkohol felé.

2015. szept. 3. 19:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!