Dorinkaz kérdése:
Miért édes a barna sör?
Figyelt kérdés
Már megtudtam hogy miért barna de arra még mindig nem találtam megoldást hogy miért édes2015. aug. 4. 21:33
1/4 anonim válasza:
Miért, édes? Az én ízlelőbimbóimnak keserűbb, mint a világos sör.
3/4 Mojjo válasza:
A karamellmaláta miatt. A barna sörökben a malátát magas hőfokon kezelik, ezáltal a benne lévő cukor karamellizálódik, ami tpikus színt és édeskésebb ízt ad az italnak.
4/4 anonim válasza:
Mit értesz "barna" alatt? Mit értesz "édes" alatt? Több száz féle fajta sör van, és igazából nincs két egyforma.
Ökölszabályként elmondható, hogy a maláta/komló arány szabályozza az édes/keserű ízt. Minél kevesebb a komló, annál kevésbé keserű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!