Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért édes a barna sör?

Dorinkaz kérdése:

Miért édes a barna sör?

Figyelt kérdés
Már megtudtam hogy miért barna de arra még mindig nem találtam megoldást hogy miért édes
2015. aug. 4. 21:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért, édes? Az én ízlelőbimbóimnak keserűbb, mint a világos sör.
2015. aug. 4. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Malátacukor.
2015. aug. 4. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 Mojjo ***** válasza:
A karamellmaláta miatt. A barna sörökben a malátát magas hőfokon kezelik, ezáltal a benne lévő cukor karamellizálódik, ami tpikus színt és édeskésebb ízt ad az italnak.
2015. aug. 4. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Mit értesz "barna" alatt? Mit értesz "édes" alatt? Több száz féle fajta sör van, és igazából nincs két egyforma.

Ökölszabályként elmondható, hogy a maláta/komló arány szabályozza az édes/keserű ízt. Minél kevesebb a komló, annál kevésbé keserű.

2015. aug. 4. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!