A beluga vodkának miért nincsen égető kaparó
mellékíze mint az olcsóbb átlag vodkáknak?
Figyelt kérdés
2015. jún. 22. 17:56
1/6 anonim válasza:
Talán mert ez egy magas minőségű vodka? Amit minőségi alapanyagból készítettek, megfelelően lepárolva és leszűrve. Nem tudom, csak találgatok.
2015. jún. 22. 21:02
2/6 anonim válasza:
Mert a Beluga nem egy olcsóbb átlag vodka, és minőségibb eljárással készül.
2015. jún. 23. 18:05
3/6 anonim válasza:
Azért a vodkákban olyan 5ezer forinttól fölfele már nem tud egy átlag ember különbséget tenni. A beluga meg 40ezer.
Egyébként kaparó mellékízük akkor szokott még lenni, ha meleg az ital.
2015. jún. 23. 22:02
4/6 Phoney válasza:
Az alap Beluga 11-12e Ft/7 dl körül van. Ebben az árkategóriában jellemző a katalizátoros szűrök ügyes használata, ami azt jelenti, hogy nemcsak elvesznek a vodkából (rektifikálás, aktívszenes szűrés), hanem az így megtisztított szeszben katalizátorok jelenlétével (pl. platina, ezüst) növelik az olyan vegyületek arányát, amiknek nincs ízük, viszont selymes hatást keltenek, és részben elfedik a tiszta etanol szárazságát. Ettől a vodka tisztábbnak, vízszerűbbnek hat, mintha csak víz és etanol volna.
Persze olyan is előfordul, hogy egy karcosabb vodkáért kérnek el 10e Ft fölötti összeget.
2015. jún. 24. 19:50
5/6 A kérdező kommentje:
Én az ismerősömnél az 1L-es Belugát kóstoltam, mely 13890 Ft-ba kerül a whiskyneten. Hát én még ilyen ehhez fogható finom vodkát életemben nem ittam, nagyon selymes lágy volt, semmilyen rossz utó és kaparó ízt nem éreztem rajta. Hát azóta nem szívesen innák meg egy smirnoff, finnlandia, absolut, R. standard vodkát!!!
2015. jún. 25. 21:46
6/6 anonim válasza:
Szia! Régi a kérdés, de hátha még kapok választ. :) A Beluga sokkal jobb, mint pl. a Smirnoff? A Smirnoff Black és a Beluga pl. egymás mellett vannak a polcon, de a Beluga kb. kétszer drágább. Megéri az árát? :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!