Az átlag magyar és olcsóbb külföldi sörök élettani szempontból kevésbé károsak mint a petpalackos olcsó "borok"?
"A vitaminok 60 C foknál bomlanak , az erjedés és a szénsav méreg ."
Ez úgy baromság, ahogy van! Nem kellene valótlanságokat terjeszteni!
Egyébként nincs lényeges különbség a sör és bor, olcsóbb és drágább ártalmas voltában. Mértéken felül fogyasztva mindegyik árt.
Igazából ezt a témakört elég ritkán kutatja a tudomány, mert nem sok haszna volna egy olyan tanulmánynak, hogy X italtól kevésbé káros berúgni, mint Y-tól... viszont 1-1 pohárral kb. bármit nyugodtan megihatsz, legalábbis ami boltban kapható.
Az egyébként feltételezhető, hogy az olcsó sör kevésbé káros, mint a legolcsóbb flakonos borok (5-700 Ft/2L), mivel a gabona eleve olcsó, míg bort csinálni csak akkor lehet literenként 300 Ft bolti árért, ha hulladék szőlőből készül, ami ezen kívül kb. semmire se volna jó, max. takarmánynak vagy finomszesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!