Ha átlag két naponta megiszok egy üveg bort akkor alkoholista vagyok?
Van hogy 2 nap alatt oda egy 0.7 -s,de van,hogy egy hétig felé se nézek.
365 napból 250-300 nap minimum megiszok egy deci bort.
nem tudom,hogy hatással van e vagy sem,annyit tudok,hogy nem szeretnék olyan lenni,aki nem bírja megállni,hogy ne igyon.
Próbálom magam azzal vigasztalni, hogy a "fiatalságomnak" tudható be
értem.és mi a megoldás?
annyi hogy nem iszok és kész?
Sajna a családban több alkoholistát is fel tudok mutatni,de termélszetesen nem akarok ez mögé bújni.
Nem akarom az életem tönkre tenni,de annyira finom a bor.úgy szeretem ízlelgetni,nyamnyogni....
én is 33 vagyok, 1 éve van így,ahogyan fentebb leírtam....mivel a családban láttam,hogy az alkohol mire képes,semmiképpen nem szeretnék ilyenné válni...a gondomat csak tetézi a társadalmi beidegződés,hogy ez egy nőtől sokkal de sokkal csúnyább....és igaz....
17 éves koromtól cigiztem 22 éves koromig,majd 2 évre abbahagytam (terhesség,stb) és 24 éves koromtól 27 éves koromig. ez napi 1-másfél dobozt jelentett.Egyik nap este elhatároztam,hogy holnaptól nem,a megmaradt 7 szálat is lehúztam a wc-n (szerintem tudat alatt éreztem,hogy útban a 2.bébi)azóta nem gyújtottam rá...de most vaéahogy nehezebben megy az elhatározás, pedig a helyzetemben muszáj lenne.
Nem tehetem ki a gyermekeimet annak,hogy alkesz anyjuk legyen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!