Ha átlag két naponta megiszok egy üveg bort akkor alkoholista vagyok?
Van hogy 2 nap alatt oda egy 0.7 -s,de van,hogy egy hétig felé se nézek.
365 napból 250-300 nap minimum megiszok egy deci bort.
"de annyira finom a bor. úgy szeretem ízlelgetni, nyamnyogni."
Nyamnyogni? és annyira FINOM a bor? Én is szeretem néha, de hát a legtöbb bor erősen savas, ki vágyik rendszeresen rá? az minden, de nem "finom" egy bizonyos mennyiség felett. Szóval igen, azt gondolom, hogy van egy enyhe függőséged, a legjobb megoldás, ha nem iszol egyáltalán. Igyál helyette valamit, ami finom, lehet rajta "nyamnyogni" (bakker, ezt a szót, ettől kész vagyok), de alkoholmentes.
Az orvosi ajánlás szerint a női szervezetnek napi 20-30 ml etanol tolerálható naponta, ha heti 2 száraz napot is tart. Ez például egy 12%-os 750 ml-es bornál (mert a borosüveg nem 7 decis) 90 ml, azt jelenti, hogy egy üveg bornak minimum 3 napig ki kéne tartania, hogyha nem akarod megterhelni a szervezeted.
Az alkoholista pedig nem az, aki többet iszik ennél, hanem aki
– nem képes rá, hogy egy hétig felé se nézzen
vagy
– egyéb kontrollvesztés jellemzi, pl. 1-2 pohár után képtelen abbahagyni
Nem kell ahhoz alkoholistának lenni, hogy megárts magadnak az ivással.
tegnap 21:59
Ahol azt írják, hogy heti 1 sör alkoholizmus, az nem szakirodalom, hanem prohibíciós propaganda... sok orvosnak szívügye az alkoholfogyasztás ellen hergelni, ilyen sok alkoholista országában ez érthető is, csak éppen félrevezető.
ma 00:23
Nem szereted a bort, vagy sose ittál jó bort, más viszont igen, nyugodtan hidd el. Nem csak alkoholisták léteznek a világon, hanem finom borok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!