Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A sütőélesztő alkalmas oltásra...

A sütőélesztő alkalmas oltásra, vagy nem? (cefrézés)

Figyelt kérdés

Rengeteget olvastam a témában, de annyira megoszlanak a vélemények, hogy tanácstalan vagyok.


Kimondottan kukoricából szeretnék legközelebb főzni. Sok-sok emberrel beszéltem, mindegyik a saját igazára esküszik. Lassan már úgy vagyok vele, hogy inkább kikísérletezem, majd összehasonlítom a kapott eredményeket.


2015. máj. 25. 21:10
 1/2 anonim ***** válasza:

"A hagyományos módszer szerint az erjesztést rábízhatjuk a vadélesztőkre, amelyek a cefrében külső segítség nélkül is elszaporodnak.... Emiatt javasolt élesztő hozzáadása a cefréhez. Jobb híján megteszi az egyszerű sütőélesztő is, de ennek tárolása, szállítása során bizonyos degeneráció, romlás, fertőzés léphet fel, emiatt a sütőélesztő nem mindig biztosítja az elvárt eredményt.

...

Az igazán jó megoldás a szárított fajélesztővel történő beoltás, melynek köszönhetően az erjedés egyenletesen, gyorsan, és káros mellékreakcióktól mentesen zajlik le."


remelem , segitettem.

2015. máj. 25. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod.
2015. máj. 26. 08:24

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!