A sütőélesztő alkalmas oltásra, vagy nem? (cefrézés)
Rengeteget olvastam a témában, de annyira megoszlanak a vélemények, hogy tanácstalan vagyok.
Kimondottan kukoricából szeretnék legközelebb főzni. Sok-sok emberrel beszéltem, mindegyik a saját igazára esküszik. Lassan már úgy vagyok vele, hogy inkább kikísérletezem, majd összehasonlítom a kapott eredményeket.
"A hagyományos módszer szerint az erjesztést rábízhatjuk a vadélesztőkre, amelyek a cefrében külső segítség nélkül is elszaporodnak.... Emiatt javasolt élesztő hozzáadása a cefréhez. Jobb híján megteszi az egyszerű sütőélesztő is, de ennek tárolása, szállítása során bizonyos degeneráció, romlás, fertőzés léphet fel, emiatt a sütőélesztő nem mindig biztosítja az elvárt eredményt.
...
Az igazán jó megoldás a szárított fajélesztővel történő beoltás, melynek köszönhetően az erjedés egyenletesen, gyorsan, és káros mellékreakcióktól mentesen zajlik le."
remelem , segitettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!