Mi a különbség a sütőélesztő és a borélesztő között?
Figyelt kérdés
Egyes leírások óva intenek attól, hogy a cefrét sütőélesztővel oltsam be, mert az nem borélesztő, kevesebb alkoholt készít és nem bírja a savas közeget. Másutt meg leírják, hogy a sütőélesztő Saccharomyces cerevisiae, ami megegyezik a borélesztővel. Nem mindegy, mert borélesztőt 10-szer drágábban árulnak.2013. dec. 29. 14:48
1/2 Phoney válasza:
Attól, hogy ugyanaz a faj, még nem lesznek egyformák... a puli meg a farkas is ugyanaz a faj, vagy pl. a csípős és a csemegepaprika.
A cefréhez viszont nyugodtan használhatsz sütőélesztőt, a profi otthonfőzők többsége is azzal dolgozik. Mondjuk azok sem egyformák, a Budafokit pl. szidják, a szárított Dr. Oetkert meg dicsérik.
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez nagyon hasznos információ volt.
2013. dec. 29. 15:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!