Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mi a különbség a sütőélesztő...

Mi a különbség a sütőélesztő és a borélesztő között?

Figyelt kérdés
Egyes leírások óva intenek attól, hogy a cefrét sütőélesztővel oltsam be, mert az nem borélesztő, kevesebb alkoholt készít és nem bírja a savas közeget. Másutt meg leírják, hogy a sütőélesztő Saccharomyces cerevisiae, ami megegyezik a borélesztővel. Nem mindegy, mert borélesztőt 10-szer drágábban árulnak.
2013. dec. 29. 14:48
 1/2 Phoney ***** válasza:
100%

Attól, hogy ugyanaz a faj, még nem lesznek egyformák... a puli meg a farkas is ugyanaz a faj, vagy pl. a csípős és a csemegepaprika.


A cefréhez viszont nyugodtan használhatsz sütőélesztőt, a profi otthonfőzők többsége is azzal dolgozik. Mondjuk azok sem egyformák, a Budafokit pl. szidják, a szárított Dr. Oetkert meg dicsérik.

2013. dec. 29. 15:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez nagyon hasznos információ volt.
2013. dec. 29. 15:36

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!