Hogy tudod alkoholt venni ha nem vagyok 18?
Nekünk annak idején szinte mindenhol odaadták a piát. Persze nem szupermarketekben kell próbálkozni.
Kis közértekben általában sört, bort, meg 2-3 fajta töményet tartanak, ott kivétel nélkül mindig kiadták.
Ha este éjjel kellett venni, akkor csak a benzinkutakra mehettünk, ott drágább a pia, de ott is 5-ből 4x kiadták.
Budapest egyik külső kerületében laktunk. 15 évesek voltunk, elég gyerekképűek szóval tudták mindenhol ránézésre, hogy közelében sem vagyunk a 18-nak.
Most 21 vagyok, és a dolog érdekessége, hogy mióta elmúltam 18, a három év alatt összesen kb 10x vettem alkoholt. Változnak az idők.
Leszögezem, hogy nem bíztatlak semmire, pusztán azt közlöm, hogy amíg nem voltam nagykorú, mit csináltunk:
-bevásárlás idősebb testvérrel/baráttal
-a legtöbb kisboltban nem kérnek személyit, ha épeszű mennyiséget akarsz venni, és nem rikít rólad, hogy kiskorú vagy.
-mi sokszor úgy vettünk alkoholt, hogy valaki elkérte az idősebb testvére igazolványát. Természetesen ez törvényellenes, de soha senki nem bukott le vele, és általában simán elfogadták.
Én 16 éves koromig nem igazán ittam, utána pedig már szinte mindig volt nagykorú a társaságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!