Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért nem ital a bor?

Sylvain kérdése:

Miért nem ital a bor?

Figyelt kérdés
Ma a Honfoglalóban játszottam, és az egyik kérdés az volt, hogy melyik nem ital: a pálinka, a sör, az abszint vagy a bor? Én az abszintra tippelte, de kiderült, hogy a bor nem ital, és az ellenfelem tudta ezt, és nyert. Kérlek, valaki magyarázza meg, hogy miért nem számít a bor italnak? Köszi.

2015. máj. 10. 15:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Ez egyáltalán nem számít beugratós kérdésnek, szimplán helyesírás, meg szövegértés.
2015. máj. 14. 11:41
 12/14 A kérdező kommentje:
Szögezzünk le egy dolgot: ez a bór és bor kérdése a Honfoglalón csak egy feltevés. Senki sem tudja nekem megmutatni, hogy hogyan is van írva a szó a Honfoglalón: ó-val, vagy o-val. Tehát ez csak feltevés, hogy milyen o-val volt írva. És ha mondjuk ó-val is volt írva, melyiketek lett volna olyan ügyes, hogy abban a fél másodpercben, amelyben el kell határozni az o hosszúságát, mert nemcsak az o-ról van szó, hanem egy halom más betűről is, amelyeket el kell olvasni, meg kell érteni, és időd is kell maradjon arra, hogy választ is adj 20 másodperc alatt rájöjjön arra, hogy itt nem az italról van szó, hanem egy kémiai elemről, annak dacára, hogy a kérdés italokra vonatkozik? Ha egy kicsit is értitek ezen kérdés által felvetett komplex problémát, akkor megértitek azt is, hogy ez nem egy egyszerű dolog, annak okán, hogy csak 20 másodperc van a rendelkezésedre. Mert az embernek, a kérdés, majd a variánsok elolvasására fordított idő után azt is el kell döntenie, hogy itt valóban kémiai kérdésről, italtudományi meghatározásról, vagy pedig nyelvhelyességről van-e szó? 20 másodperc erre nem elegendő, tudva azt, hogy minél hamarabb, és felületesen tudod elolvasni a szöveget is, hogy legyen időd gondolkodásra is mert előre nem tudhatod, hogy milyen jellegű a kérdés, mire kell figyelned, és hogy véletlenül értesz-e a témához, tehát mennyi időd lesz a helyes válasz megadására. Éppen ezért nemcsak én, hanem mindenki más gyorsan átfutja a kérdést, sokszor betűket sőt szavakat is átugrik és a szövegkörnyezetből próbálja megérteni a kérdést, hogy ideje legyen eldönteni, hogy mit válaszoljon. Én is ezt teszem. Egy ilyen kérdésnen, ilyen rövid idő alatt még egy nyelvész akadémikus is elbukhat. Csak az írogathat ide be ilyen kioktatóan, és lenézően, ahogyan ti teszitek, aki nem játszott Honfoglalót.
2015. máj. 15. 09:28
 13/14 anonim ***** válasza:

Régebben játszottam a Honfoglalón, de nem okozott gondot egy rövid kérdés elolvasása és megértése.

Ha belegondolunk, hogy abban a kérdésben 9 szó volt összesen és kb. 20 mp állt a rendelkezésedre, hogy megértsd, akkor azt hiszem elég nevetségesnek tűnik a kirohanásod.

Nem mi tehetünk róla, hogy lassan olvasol. Lehet fejleszteni.

"Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."

2015. máj. 15. 09:43
 14/14 anonim válasza:

Szia :) szerintem csak hirtelen figyelmetlenség miatt nem vetted észre de az bór lehetett nem bor, a bór az egy kémiai elem.

viszont az abszint az mindenhogy ital, 70fokos vagy az fölötti és elég csúnyán be lehet tőle rúgni :)

2015. jún. 3. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!