Milyen fűszernövényeket javasoltok likőrkészítéshez?
Ha feltételezzük, hogy simán áztatott likőrt tervezel (ami egyébként bolti likőröknél elég ritka), akkor nekem az fűszerek váltak be nagyon jól, de tudni kell, hogy az áztatott likőr általában elég sok cukrot kíván.
orvosi pemetefű – nagyon finom keserű alap, nem az a gusztustalan száraz agresszív keserűség, amit a fehér üröm, tárnicsgyökér, benedekfű, stb. ad.
kálmosgyökér – friss, csípős, de nem érdemes sokat használni
angyalgyökér – szintén kis mennyiségben, amolyan ízelsimító és -telítő, száraz ízű hozzávaló
fekete üröm – tompa töltelékíznek
kakukkfű – jellegzetes, martini rosso-ra hajazó íz
borsmenta – cukorkás frissesség, ellentétben a rágószerű fodormentával, a borsmentalikőr amúgy önmagában is nagyon jó, csak sok cukrot kíván.
hibiszkusz – gyümölcsös íz
frissen reszelt szerecsendió – édes-száraz, fűszeres íz, de ebből is kevés kell
szegfűszeg és fahéj – ízlés szerint, de a szegfűszeg szerintem hálásabb egy likőrben
koriander – fűszeres, narancsos, száraz íz
boróka – ha bírod az ízét, akkor nagyon jól kompenzál arra, hogy nem igazán kiegyensúlyozott a recepted, főleg korianderrel kombinálva.
Az ánizs íze csak akkor jön ki igazán jól, ha legalább 70%-os szeszbe áztatod, mert gyenge szeszben nem igazán oldódik ki az illóolaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!