Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » 18. életév betöltése napja...

Martin0226 kérdése:

18. életév betöltése napja délutánján kiszolgálnak alkohollal?

Figyelt kérdés

Este születtem, gondolom annak nincs köze hozzá.

Nem vagyok benne biztos, hogy aznap kiszolgálnak-e.

2015. febr. 23. 03:16
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

[link]

A magyar polgári jog szerint egy személy a 18. születésnapja 0 órájától válik nagykorúvá. Ez található a szövegben. Szóval már aznap kiszolgálnak mikor töltöd nem számít ha még van pár órád ahhoz hogy pontosan betöltsd a 18-at.

2015. febr. 23. 16:00
 22/28 anonim ***** válasza:
Jah ügyvéd. Én meg a dalai láma vagyok. Az ügyvédek általában intelligens emberek akik normálisan tudnak fogalmazni és megindokolni dolgokat, mert másokat kell védjenek a bíróságon, de a te megnyilvánulásaid alapján te nem vagy az. Ugyanolyan alpári stílusban írsz mint egy olyan akinek 8 osztálya van. Mondtam abban igazad volt hogy már aznap odaadják a piát mikor tölti a 18-at, de ezt úgy b_szod oda mint bárki más, indoklás 0, közben meg engem csesztetsz, és a törvényt meg nem voltál képes bemásolni, hiába magyarázol hogy tisztában vagy vele mert ügyvéd vagy.
2015. febr. 23. 16:12
 23/28 anonim ***** válasza:
77%, ha ügyvéd lennél, nem régi ptk-ra hivatkozó cikket linkelnél, hanem az új ptk vonatkozó paragrafusát.
2015. febr. 23. 17:00
 24/28 anonim ***** válasza:
Meg ha ügyvéd lenne nem hiszem egy ilyen oldalon állna le velem vitatkozni, főleg nem olyan stílusban ahogy ír. Vagy tényleg ügyvéd és pont azért áll le itt vitázni mert semmi dolga nincs mivel a kutyának se kell ilyen ügyvéd.
2015. febr. 23. 17:09
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Azért a pénztáros =/= nem egyenlő egy ügyvéddel hogy tudja btk. paragrafusokat minden eeshetőségre felkészülve.......
2015. febr. 23. 21:41
 26/28 anonim válasza:
15-vagyok és akárhova bemegyek kiadják a piát és a cigit is.SOHA nem kérdezték meg,hogy elmultam e már 18 éves.Ha 18 éves körül vagy nyilván nem fognak ezen pörögni,hogy még csak ma lettél ennyi.
2015. febr. 23. 21:47
 27/28 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért kell kételkedni abban, hogy valaki ügyvéd. Akkora cucc az? Hisz diplomázik boldog-boldogtalan, kiment a divatból a kétkezi munka. Az egyetemek fossák a pszichológusokat, ügyvédeket, stb.
2015. febr. 24. 12:31
 28/28 anonim ***** válasza:

"A 14., illetve 12. születésnapon az elkövető még gyerekkorúnak számít, így a fiatalkorúság kezdetének a születésnapot közvetlenül követő nap tekinthető. Ez irányadó a 18. születésnapra is, vagyis e napon az elkövető még fiatalkorú, másnap azonban már nagykorú."

[link]

2019. jan. 20. 06:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!