Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Túlzott kiszáradás piától?

Túlzott kiszáradás piától?

Figyelt kérdés
Már egy ideje olyan problémám van, hogy az alkohol extrém módon kiszárít. Mondjuk ha megiszom egy este 6 sört, hazaérek 2 fele, szoktam inni kb 1-1,5 liter vizet. Ennek ellenére 4-5 fele mindig felébredek, és még 1,5-2 litert meg kell innom, mert nagyon ki vagyok száradva. Másoknak is van hasonló tapasztalata? F/19

2015. jan. 27. 15:21
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Persze, a sör vízhajtó, természetes, hogy kiszáradsz.
2015. jan. 27. 15:24
 2/13 anonim ***** válasza:
Az alkohol gátolja a vízvisszaszívásra ható hormonok hatását, és emiatt több vizet veszít a szervezet. Ez normális, bár azért a leírt mennyiség rengeteg. 6 sör után 3-4 l folyadék szerintem túlzás. Nekem még az erősebb italok után sincs ekkora vízigényem, igaz én nő vagyok.
2015. jan. 27. 15:34
 3/13 A kérdező kommentje:
Igen, épp ezt nem értem, hogy miért ez a hatalmas mennyiség. Röviditalok esetében messze nincs ilyen folyadékigényem, de sör, bor mindig nagyon kiszáradok.
2015. jan. 27. 15:49
 4/13 A kérdező kommentje:
kiszárít*
2015. jan. 27. 15:50
 5/13 Phoney ***** válasza:
Aránylag gyakori, hogy amikor több pohár alkohol hatása alatt vagy, akkor akármennyit iszol, az jórészt átmegy rajtad, amíg ki nem józanodsz.
2015. jan. 27. 19:20
 6/13 anonim ***** válasza:
A másnaposság is a dehidratáltságtól van.
2015. jan. 28. 16:41
 7/13 anonim ***** válasza:
16%
Mindazonáltal szerintem a sörélesztőt nem bírod, azért kell ennyi folyadékot innod.
2015. jan. 28. 16:42
 8/13 anonim ***** válasza:
Elvileg pasztörizálják a sörök nagy részét, tehát nicns benne már élesztő.
2015. jan. 28. 17:04
 9/13 anonim ***** válasza:
Valóban, de a pasztörizálás, noha a spórákat elpusztítja, az élesztőgomba fehérjetartalmát nem bontja le. Az allergiát pedig az testidegen fehérjék okozzák.
2015. jan. 29. 12:12
 10/13 anonim ***** válasza:
Magyarul, mintha főtt gomba lenne? Nem életképes, de tápanyagtartalma van? Ezt nem vágtam soha sem. :D
2015. jan. 29. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!