Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Olyan malátából is lehet...

Olyan malátából is lehet rendes sört főzni, amit nem csíráztattak, mielőtt összetörték volna?

Figyelt kérdés

2015. jan. 26. 17:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Az nem maláta.
2015. jan. 26. 18:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Tudod mi a maláta?
2015. jan. 26. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
No mi?
2015. jan. 26. 18:25
 4/7 Phoney ***** válasza:
100%
Megfelelő enzimek hozzáadásával egyszerű törtgabonából is lehet „sört” főzni, de az szigorúan véve nem sör.
2015. jan. 26. 18:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez a bizonyos enzim amiről Phoney beszél a pektin, a nyálban fordul elő, magyarul ha megrágod jó alaposan az árpát, és kiköpöd az is megerjedhet. (Kösz nem kérek)
2015. jan. 26. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

"...a pektin, a nyálban fordul elő..."


A pektin ugye nem is enzim, meg nem is fordul elő a nyálban, de az amiláz csakugyan ezt teszi. :-)

2015. jan. 27. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Maláta: Csíráztatott, majd szárított gabona. Többnyire árpa, esetleg búza, vagy rozs. Az erjesztés alapját képezi.


Malátázás folyamata:

A gabona szemek keményítő tartalmát cukorrá alakítják át az enzimek csíráztatás során.

Gabona válogatása után jön egy rövid beáztatás, majd párás, meleg helyen a csíráztatás. Ahhoz, hogy minden mag egyformán csírázzon, valamint ne rohadjon be, időnként át kell forgatni. A csírakezdeményeket el kell távolítani, hogy ne egyék meg a cukrot. Majd jön a szárítás. A bécsi stílus szerint 80 +- 5 °C, a müncheni stílus szerint 105 +- 5 °C.

2015. jan. 30. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!