Melyik alkoholmentes sör hasonlít a legjobban az alkoholosokra?
Apám alkoholista és napi szinten, este, munka után megiszik 6-7 doboz sört, vacsi előtt. Szeretnék leülni vele beszélni, és megértetni vele, hogy így tönkreteszi magát, mivel gyakran rosszul van mostanában és van, hogy havonta 1-2x dolgozni sem tud menni, mert kikészült már a gyomra..
Ilyenkor csak akkor lesz jobban, ha iszik hyorsan 2 sört.
Tudom, hogy az alkoholmentes nem segít, hiszen neki az alkohol miatt vannak elvonási tünetei, azonban megpróbálnám őt lassan átszoktatni az alkoholmentesre, talán menne..
Szóval, melyikkel próbálkozzak nála? Jó lenne, ha 200 alatti sört találnánk, azt talán megvenné.
Szerintem napi 6 - 7 sör még nem a világ, persze sok mindentől függ, alkoholista - e valaki. Ha semmi egyebet nem iszik hozzá (rövid), és nem 50 kiló, akkor annyi lótúró, még ha nem is túl egészséges naponta ennyit meginni. Tudom miről beszélek, napi 4 - 5 - öt iszom, engem semmiben nem zavar a világon.
De a kérdéshez: egyszer Szlovákiában ittam alkoholmentes üveges Zlaty Bazant - ot, annak az íze nagyon közel állt az alkoholos söréhez. Nem tudom itthon kapható - e.
Az év minden napján iszik, 80 kg kb, de estére már keresztbe állnak a szemei és lehetetlen beszélgetni vele..
Ha beszélünk is, nem emlékszik rá másnap.
Ha nincs sör, mert elfogyott, akkor jo a boros kóla, vagy valami tömény, de mivel nem bírja a gyomra, felhigítja, lényegtelen, hogy mivel, csak üssön be picit.
Pálinka-kóla, pálinka-fanta vagy valami gyümölcslé, whiskey kóla(szülinapi ajándékom volt, amit odaadott, majd közölte, hogy bontsam ki és igyunk egyet.
(Én ittam egyet, ő benyakalta a többit..)
Az ő esete már alkoholizmus, nem más.
Gondolom amit írtál, ha kapható is itthon, nem olcsó.
Azért köszi!
Észre fogja venni a " csalást ", mert az agya már úgy működik, hogy bizonyos időnként kell valamennyi alkohol, hogy "szinten " legyen. Nem is biztos, hogy látszik rajta, lehet hogy senki nem gondolná róla, hogy az alkohol befolyásolja.Csak a szűk családi /baráti kör tud néha ezekről a szenvedélyekről. Az elvonás borzalmas tünetetekkel jár, akár kórházba is kerülhet, de viszont , lehet, hogy ott tudnak segíteni rajta.
Mellesleg, ha mellé töményet nem iszik, nem olyan nagy mennyiség, hogy életveszélybe kerüljön, csak a rendszeresség miatt lehet gond a megvonással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!