Szerintetek iható a KAZNACHEYSKAYA vodka?
Igen. Egyszer. Különben sem nézni kell, hanem inni. :)
Viccen kívül: én meg nem merném inni, laborelemzés eredmények nélkül, az biztos.
Az Aldiból kiindulva ennyi pénzért veri a Kalinkát.
ma 21:14
Nagyonvicces, de az olcsó italok közül a gabonavodka az utolsó, amitől félned kell. Én többet mernék inni belőle, mint 1-1 felsztárolt középszar pálinkától a legális 1350 g/hl metanoltartalmával... valószínűleg a másnapom is jobb lenne.
Amit a Russian Standard-ben érzel körömlakklemosó gyanánt, az maga az etil-alkohol. Egyszerűen nem szereted a túl tiszta vodkát (én sem).
(Éppen ezért szoktak a legjobb vodkákban szelektíven meghagyni vagy újrakatalizálni egyes kongenereket, hogy elfedjék az etanol szárazságát és illatát, ezáltal simább (érzékszervileg semlegesebb) legyen az illatuk és az állaguk.)
Ha a Russian Standard nem ízlett, akkor az olcsóbbak sem fognak.
Nem veszélyesen sok a pálinkában megengedett metanol, kulturált mennyiségben egyik sem okoz gondot, de ha nagyobb piálásról van szó, akkor a többségük nem a legjobb választás (már csak a másnap miatt sem).
Egyes minőségi pálinkákban persze jóval kevesebb van a megengedett EU-maximumnál (mert különben nem lehetne pl. az USÁ-ba exportálni az Agárdit), de a labortesztek szerint sok divatos pálinka megközelíti ezt a maximumot, amit nem egészen az orvosi ajánlások szerint húztak meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!